UEFA'dan TFF kararı!

UEFA, Türkiye'deki belirli kulüp, şahıs ve oyuncular hakkında süren şike iddialarını ele alan ve durumu günlük olarak izlediğini doğrulayan bir açıklama yayınladı.UEFA, Türkiye'deki belirli kulüp, şahıs ve oyuncular hakkında süren şike iddialarının tamame

UEFA'dan TFF kararı!

UEFA, Türkiye'deki belirli kulüp, şahıs ve oyuncular hakkında süren şike iddialarını ele alan ve durumu günlük olarak izlediğini doğrulayan bir açıklama yayınladı.

UEFA, Türkiye'deki belirli kulüp, şahıs ve oyuncular hakkında süren şike iddialarının tamamen farkındadır.

UEFA, durumu günlük olarak izlemekte olduğunu ve konu hakkında Türkiye Fubol Federasyonu (TFF) ile tam irtibat halinde olduğunu doğrulamaktadır.

Şüphesiz bu hala devam etmekte olan karmaşık bir olaydır, fakat şüphe altındaki maçlar TFF ve Türk yargı sisteminin sportif yargılaması altındadır. Bu nedenle UEFA olası sonuçlar hakkında yorum yapamamaktadır.

Türk kulüplerinin UEFA kulüp müsabakalarına katılımı hususunda, TFF'nin girecek takımları yalnızca sportif başarıya dayanarak UEFA'ya göndereceğine ve elindeki bilgilerle bu konuda gerekli kararlı hareketi göstereceğine UEFA'nın güveni tamdır.

UEFA'nın şu ana kadar eline geçen bilgiye dayanarak, UEFA tüzük ve yönetmeliklerine göre Türkiye'deki soruşturmalarda şu anda adı geçen herhangi bir kulübün girişini reddedecek herhangi bir şey bulunmamaktadır.

Buna ek olarak, UEFA kulüp müsabakalarına katılan her kulüp UEFA'ya şike faaliyetlerinde bulunmadıklarına dair yazılı taahhüt vermişlerdir.

UEFA, sportif adaletin en makul şekilde tecelli etmesi için Türk makamlarından devam etmekte olan sorgulamalarla ilgili her bilgiyi TFF'yle paylaşmalarını talep etmektedir.

UEFA, hernangi bir kulübün manipülasyon veya şikeli maçlar sonucu giriş hakkı kazandığını anladığı taktirde o kulübü bir UEFA kulüp müsabakasına katıldıktan sonra dahi bir müsabakaya ya da gelecekteki bir kaç yıl boyunca herhangi bir Avrupa müsabakasına katılmaktan men edebileceğinin altını çizmek istemektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor