UEFA'dan net açıklama

UEFA, internet sitesinden şikeye ilişkin son dakika açıklaması yaptı.Şike olayları kampsamında yaşanan olaylarla ilgili UEFA açıklama yaptı. UEFA’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “UEFA, Türkiye'deki şike olaylarını yönetmede ve bu konuyla

UEFA'dan net açıklama

UEFA, internet sitesinden şikeye ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

Şike olayları kampsamında yaşanan olaylarla ilgili UEFA açıklama yaptı. UEFA’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “UEFA, Türkiye'deki şike olaylarını yönetmede ve bu konuyla mücadelede gerekli tedbirlerin alınmasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun tam yetkili olduğunu doğrulamak istemektedir.

Birkaç aydınlatma talebi üzerine UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Türk futbolunun güvenliği için ciddi bir olay olan Türkiye'deki şike olaylarıyla ilgili meseleleleri yönetmede tam yetkili oldugunu ve bu konuyla mücadelede gerekli tedbirlerin ve disiplin yaptırımlarının alınmasından tamamen sorumlu olduğunu doğrulamak istemektedir.

Devamı sayfa 2'de



Ulusal birliklerin bağımsızlığı ve otonomisine tamamen saygılı olarak UEFA ulusal iç meselelere müdahele edememektedir. Elbette UEFA, arza istinaden ve her bir üyesinin karar verme otonomisini koruyacak şekilde danışma ve destek rolü sunmaktadır.

UEFA yalnızca şike meseleleri Avrupa düzeyinde mücadele eden herhangi bir takımı direkt olarak etkiliyorsa müdahele etmektedir fakat bu konu tüm düzeylerde futbolun geleceği için birincil önem arzettiğinden, Avrupa'daki şike olaylarıyla ilgili gelişmeleri de takip etmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor