UEFA'dan Galatasaray'a men geliyor!

UEFA'nın yaptığı açıklama sonrası Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özbek, UEFA'nın 1+1 yıllık men istediğini ancak verilecek cezanın ne olacağı konusunda bir bilgilerinin olmadığ

UEFA'dan Galatasaray'a men geliyor!

UEFA'nın yaptığı açıklama sonrası Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özbek, UEFA'nın 1+1 yıllık men istediğini ancak verilecek cezanın ne olacağı konusunda bir bilgilerinin olmadığını, sarı-kırmızılı takımın olabilecek en az cezayı alması için çalışacaklarını söyledi.

Dursun Özbek, basın toplantısına şunları dile getirerek başladı:

"Galatasaray Türk sporuna 110 yıllık geçmişiyle büyük hizmetler vermiştir. Öncü olduğu her alanda Türkiye'nin temsilciliğini yapmış ve futbolda Türkiye'nin çok önemli bir kulübü olmuştur. Futbolda 20 kez şampiyon olarak 4 yıldızı takmış, Türkiye Kupası'nın rakipleriyle kıyaslanmayacak sayıda sahibi olmuş, Türkiye'de öncülük görevini üstlenmiş çok önemli bir kulübümüzdür. Galatasaray'ın kuruluş hedefinde olan, uluslararasında başarılar yeterli miydi, hayır değil. Ali Sami Yen kuruluş amacını açıklarken, yabancı takımları yenmek esas notunu düşmüştür."

"1+1 YILLIK MEN İSTENİYOR"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray'ın Avrupa kupalarından 1+1 yıllık men edilmesi isteniyor. Bu karar değildir, görüşlerini öyle belirtiyorlar. Komite bizi Şubat sonu davet edecek. Orada görüşlerimizi kendilerine tekrar ileteceğiz. Savunmamızı en iyi şekilde yapacağız. Galatasaray'ın buradan zarar almaması ya da kabul edilebilir bir ceza ile çıkması için elimizden geleni yapacağız. İnceleme kurulu, Galatasaray'ı 1 sene kupalardan men edip, takip eden 2 yılda zarar 10 milyon Euro seviyesinde olursa sadece 1 sene ceza verilmesi yönünde bir tavsiyede bulunuyor. Bu bizim hedefimizle çakışıyor. Sezon başlangıcında, Sportif A.Ş.'nin zararını 30 milyon Euro çerçevesinde görüyorduk. Fakat yeterli olmadığını görmediğimizden bazı aksiyon çalışmaları hazırlıyorduk. 2. dönemde Galatasaray'ın zararının minimize edilmesi, 5-10 milyon Euro'lara inmesi için bir çalışmamız var. Bu sadece UEFA için değil, Galatasaray'ın bekası için gerekli. Galatasaray son 10 yılın faturasını bugünlerde ödemek zorunda. Bu acı reçete hiçbir zaman sportif hedeflerin şaşması anlamına gelmez" dedi.

"UEFA'DAN MEKTUP ALDIK"

UEFA'nın dün yaptığı açıklamaya ilişkin bir mektup aldıklarını belirten Dursun Özbek, "UEFA'dan bir mektup aldık. Kulübümüzle yaptıkları mutabakat çerçevesinde, bu tablonun kabul edilemez olduğunu söylüyor ve bize söylediği izlenen 3 dönem rakamları neticesinde Galatasaray'ın 2016 sonuna kadar bu tabloyu düzeltmesi mümkün olmadığı. Biz onlara ilk yarıdaki zararın 30 milyon Euro olduğunu söyledik. Bu her ne kadar bir iyileşme gibi gözükse de, UEFA tarafından pek kabul edilmedi. Biz bu rakamları daha iyi yerlere çekmek için çalıştığımızı anlattık. Bize zararların sebepleri soruldu, biz Galatasaray'ı temsil eden heyet, Galatasaray'ı en iyi seviyede anlatmış ve bu zararların nereden geldiğini ifade etmiş ve ayrıca bunun nasıl önleneceğini de bir proje halinde önlerine koyduk. Kendilerine de, bize verilen sürenin uzatılması halinde Galatasaray'ın dengeye geleceğini belirttik ve 3 sene ek süre istedik."

"UEFA FFP'Yİ BAŞLATTIĞI ZAMAN, İLK GALATASARAY'I HEDEF ALDI"

Başkan Özbek, UEFA'nın sarı-kırmızılı takım için yaptığı finansal Fair-Play açıklamalarına ilişkin, "Galatasaray her şeyi doğru mu yaptı? Birçok şeyi doğru yaptı ama, bazı eksiklerimiz de oldu. Bazı şeyleri halının altına süpürdük. Finansal konularda son yıllarda eksiklerimiz oldu. UEFA Avrupa'da futbolun patronu. UEFA, 2009 yılında bazı maksatlar çerçevesinde, kara paraların girmemesi için bir yapılanmayı başlattı, FFP (Financial Fair-Play). Bunu tüm Avrupa Futbolu'na getirdi. Şu anda Avrupa'nın en önemli yarışmalarından biri olan Şampiyonlar Ligi'ne, diğer takımlardan çok fazla katılmış, Türkiye'yi başarıyla temsil etmiş bir kulüp Galatasaray. UEFA FFP'yi başlattığı zaman, ilk Galatasaray'ı hedef aldı. Galatasaray o dönemde Avrupa'da en çok gözüken, başarı odaklı Türk takımıydı. Bunun için 2010 yılında Galatasaray'ın finansal yapısını incelemeye başladı" dedi.

"TASARRUF İSTENİLEN DÜZEYDE GERÇEKLEŞEMEDİ"

UEFA'nın geçmişten bugüne Galatasaray'da yaptığı incelemeleri anlatan Dursun Özbek, "UEFA kriterleri 3 futbol sezonunda peş peşe 30 milyon Euro'dan fazla zarar edilmemesini söylüyor. 2012-13 sezonunda Galatasaray Sportif A.Ş.'nin zararı 38 milyon Euro. 2013-14 sezonunda zarar 70,4 milyon Euro. 2014-15 sezonuna gelince, bu sezonda bir yönetim değişikliği oldu, sezona önceki yönetim başladı, Ekim ayı itibariyle yeni bir yönetim geldi. Duygun Yarsuvat döneminde ben de başkan yardımcısıyım, bütün finansal uygulamalardan da sorumlu kişiyim. 2014-15'teki zarar ise 55.8 milyon Euro. Artış trendine baktığınız zaman, belli bir yönetim biçimine girdiyseniz, zararın artması gerektiğiydi. Sayın Yarsuvat döneminde, biz Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı tabloyu gördük. Bazı önlemler aldık. Harcamaları kıstık. O tarihte futbol takımında 44 tane futbolcumuz vardı, bu futbolcuların büyük bir kısmını satarak ve kiraya vererek hafifletmek istedik. Kadroyu 25-26'lara düşürdük. Bu tasarruf, personelde israfı engelleme hareketi, istenilen düzeyde gerçekleşemedi. Yani yine 55 milyon seviyesinde sportif AŞ zarar etti. Bunun en büyük etkeni, geçmişte yapılan kontratlar" açıklamasında bulundu.

"GALATASARAY, YARIŞMAYA GİRDİĞİ HER ALANDA ŞAMPİYONLUĞUN ADAYIDIR VE MÜCADELESİNİ VERİR"

"Geçmiş dönemden gelen mali sorunların bilincinde olarak başkanlığa aday oldum" diyen Dursun Özbek, "Galatasaray'ın iyi yönetilmesi halinde çok daha başarılı olunacağı ve kaynakların Galatasaray'ı yönetmek için yeterli olduğu kanaatindeyim. İlk yarı yeni bitti, 2. yarıda bir maç oynadık. Buradaki geçen dönemden de gelen bilgim çerçevesinde, yaptığımız en önemli işlerden bir tanesi, mali yapıyı düzeltmek yönünde hareket ettik. Bunları yaparken, sportif başarının eksikmesine izin vermedik. Sportif başarı için elimizden geleni yapıyoruz. Galatasaray, yarışmaya girdiği her alanda şampiyonluğun adayıdır ve mücadelesini verir" şeklinde konuştu.

"NOKTA TRANSFERLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Transferlerin devam edeceğini belirten Özbek, "2 nokta transfer yaptık. Mustafa hocanın raporu doğrultusunda nokta transferlerimiz devam edecek. Mustafa hoca da daha önce ifade etti, bizim bu dönemde yapacağımız transferlere harcayacağımız paralar, göndermeyi düşündüğümüz isimlerin üzerinde olmayacak. Bir denge politikası izleyecek. Maksat takımı hem gençleştirmek, hem de nokta transferler yapmak. Mustafa hocam da açıkladı, 1-2 noktaya daha transferlerimiz devam edecek" diye konuştu.

"ÜNAL AYSAL'A BÖYLE BİR ŞEY SORMADIM"

Bir basın mensubunun, "Ünal Aysal'a mali durumun neden böyle olduğunu sordunuz mu ?" sorusuna Özbek, şu yanıtı verdi:

"Ünal Aysal'a böyle bir şey sormadım. Ünal Aysal ile zaman zaman Galatasaray'ın sorunları hakkında fikir alışverişi yapıyorum. Galatasaray'a hizmet etmiş bir başkan. Gerçek ortada. Bu tabloya çok dikkatli bakılması lazım. Geçmişte yapılan transferleri yok saymak mümkün değil. Galatasaray Avrupa'da iddialı olmak istiyorsa hem kendi kaynaklarını iyi kullanmak zorunda, hem de yeni kaynaklar bulmak zorunda."

"HİÇBİR FUTBOLCUMUZ İÇİN SATIŞ İSTEĞİNDE DEĞİLİZ"

Oyuncuların gönderilip gönderilmeyeceğinin sorulması üzerine Başkan Özbek, "Oyuncular için talep gelmesi lazım, talep yok. Biz şunu, bunu satacağız diye bir noktada değiliz. Biz Galatasaray'ı sportif başarıya götürecek bir takımın peşindeyiz. Bu takıma gönül veren herkes bizim değerli oyuncumuzdur. Hiçbir futbolcumuz için satış isteğinde değiliz. Mustafa hocanın istemediği oyuncular ayrılacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler