UEFA'dan EURO 2020 kararı

UEFA, Türkiye'nin de adaylığını düşündüğü EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın bir çok ülkeyi kapsayacak şekilde yapılmasını kabul etti.UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, bugün yaptıkları yönetim kurulu toplantısında, Türkiye'nin de adaylığını düşü

UEFA'dan EURO 2020 kararı

UEFA, Türkiye'nin de adaylığını düşündüğü EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın bir çok ülkeyi kapsayacak şekilde yapılmasını kabul etti.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, bugün yaptıkları yönetim kurulu toplantısında, Türkiye'nin de adaylığını düşündüğü 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın birçok ülkeyi kapsayacak şekilde yapılmasına karar verdiklerini açıkladı.

Türkiye'nin tek başına aday olma ihtimalinin de bulunduğu organizasyonda maçların yapılacağı şehirlerin İstanbul, Londra, Paris, Madrid, Roma, Berlin, Atina, Moskova, Kiev, Amsterdam, Brüksel, Basel ve Zagreb olması bekleniyor.

Öte yandan kesin olmayan bilgilere göre 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinin İstanbul'da yapılacağı da iddialar arasında...

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Şenes Erzik'in bu kararı desteklemeyen isim olarak ön plana çıkarılması dikkat çekerken, Turnuvaya ev sahipliği yapacak şehirlerin 2014 baharına kadar belirleneceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca kararla birlikte birden çok ülkenin yeni tesislere kavuşacağı ve bu uygulamanın bir çok ülke futboluna faydası olacağının altı çizildi.

Son olarak Avrupa Şampiyonası'nın 60.yılı olması 2020 yılında yapılacak organizasyona 24 takımlı bir organizasyon planlandığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor