UEFA'dan Beşiktaş'a men

UEFA, Beşiktaş'a Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi.

UEFA'dan Beşiktaş'a men

UEFA'nın, Beşiktaş kulübünü mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk etmesi nedeniyle başkan Fikret Orman ve beraberindeki heyetin UEFA yetkilileriyle yaptığı toplantı sona erdi.

Beşiktaş Kulübü, finansal durumundaki sıkıntıdan dolayı UEFA tarafından Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Av. Levent Erdoğan 'itiraz için CAS'a başvuracağız' dedi.

1 Mayıs'ta Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, UEFA'nın İsviçre'nin Nyon'daki merkezinde UEFA yetkilileriyle görüşmesinin ardından 500 bin euro ceza karşılığı 3 yıl ertelenen cezaya UEFA müfettişleri itiraz etmişti. Bunun sonucunda tekrar görüşülen dava karara bağlandı.

Başkan Fikret Orman'ın bugün sabah saat 10.00'da avukat Emin Özkurt ve kulübün dış ilişkiler sorumlusu Emin Usta ile birlikte geldiği UEFA merkezinde yapılan görüşme sonrasında Beşiktaş'a 1 yıl UEFA kupalarından men cezası verildi.

UEFA, siyah beyazlı kulübe Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası verdi.

FİKRET ORMAN: "ÇOK ÜZGÜNÜM"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Tahkim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Fikret Orman şunları söyledi: "Çok fazla şey söylemek istemiyorum. Heyet "Neler yapmak istediğinizi anladık" dese bile geçmişten gelen bu UEFA kurallarına uymayan durum nedeniyle bir ceza vermeleri gerektiğini söylediler. Gelecek sezon UEFA maçlarında olmayacağız. Ayrıca 200 bin Euro da ceza aldık. Bunun bir aşama sonrasında CAS'a gideceğiz. Şahsi olarak çok üzüntülüyüm. Beşiktaş böyle şeylerle muhattap olmamalı. Benim başkan olduğum yerde bir daha olmayacak."

Beşiktaş hisseleri çakıldı

UEFA'nın Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verdiğinin açıklanmasının ardından hissede büyük düşüş yaşandı.

Güne 4,75 puandan başlayan Beşiktaş hissesi, UEFA'nın kulübe Avrupa kupalarından bir yıl men cezası vermesinin ardından 4,28 puana kadar geriledi.

İlk seans kapanışında hisse değeri yüzde 9.05 oranında kayıpla 4,32 puandan işlem gördü.

Beşiktaş'ın yerine Avrupa'ya Eskişehir gidecek

Siyah-beyazlı takımın takımın yerine Avrupa'ya, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nu 2. sırada tamamlayan Eskişehirspor gidecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor