UEFA'dan beklenen karar!

Bir Boşnak, bir Sırp ve bir de Hırvat ismin Federasyon başkanlığını ortak yürüttüğü Bosna Hersek uyarıları dikkate almayınca organizasyonlardan men edildi.  UEFA'dan beklenen karar!  Üç ayrı Federasyon başkanı ile yönetilen ve FIFA ile UEFA'nın bir süredi

UEFA'dan beklenen karar!

Bir Boşnak, bir Sırp ve bir de Hırvat ismin Federasyon başkanlığını ortak yürüttüğü Bosna Hersek uyarıları dikkate almayınca organizasyonlardan men edildi.

 

UEFA'dan beklenen karar!

 

Üç ayrı Federasyon başkanı ile yönetilen ve FIFA ile UEFA'nın bir süredir ciddi uyarılarına karşın bu yönetim biçiminde değişikliğe gitmeyen Bosna Hersek UEFA ve FIFA'nın tüm organizasyonlarından ihraç edildi. UEFA yönetimi Futbol Federasyonu'ndaki bu yönetimin değişmesini istiyordu.

 

UEFA Disiplin Kurulu'ndan sabah saatlerinden yapılan açıklamada 2.bir karara kadar Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nun UEFA'nın tüm organizasyonlarından men edildiği belirtilirken, en kısa zamanda gerekli değişiklikler yapılarak futbol ailesine geri dönmesi temennisinde bulunuldu.

 

Gelecek yıl Polonya ve Ukrayna'da düzenlenecek olan EURO 2012 için elemelerde D Grubu'nda yer alıyordu.

 

4 maç sonunda 7 puan toplayabilen ekip liderliğini Fransa'nın sürdürdüğü grupta 5.sırada yer alıyordu.

 

Bu karar ile birlikte Bosna Hersek'in gruptaki maçları da iptal oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler