UEFA'dan başvuruları reddetti

Trabzonspor Hukuk Kurulu avukatı Hakan Orhan, 2010-2011 sezonu şampiyonluğuna ilişkin UEFA'ya yaptıkları başvurunun reddedildiğini bildirdi.Orhan, Trabzonspor’un, 9 Mayıs 2014 tarihli şikayeti üzerine UEFA Disiplin Kurulu'nun, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol

UEFA'dan başvuruları reddetti

Trabzonspor Hukuk Kurulu avukatı Hakan Orhan, 2010-2011 sezonu şampiyonluğuna ilişkin UEFA'ya yaptıkları başvurunun reddedildiğini bildirdi.

Orhan, Trabzonspor’un, 9 Mayıs 2014 tarihli şikayeti üzerine UEFA Disiplin Kurulu'nun, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkında açtığı soruşturmanın tamamlandığını belirtti.

"Şike" sürecinin yaşandığı iddia edilen 2010-2011 sezonu şampiyonluğu konusunda TFF'nin bir ceza vermemesi nedeniyle UEFA'ya başvurduklarını anımsatan Orhan, "UEFA Disiplin Kurulu da müfettiş raporları doğrultusunda bir karar verdi. Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkındaki şikayetimiz reddedilmiştir. Red gerekçesi henüz kulübe bildirilmemiştir" dedi.

Orhan, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'la ilgili başvurusunun da UEFA tarafından reddedildiğini ifade ederek, Trabzonspor'un suçsuz bulunduğuna karar verildiğini kaydetti.

TRABZON FIFA'YA GİDİYOR

Trabzonspor'un 5 gün içinde gelmesini beklediği gerekçeli kararın ardından UEFA Temyiz Kurulu'na başvuruda bulunacağı, bundan da olumsuz sonuç alınması halinde konunun FIFA'ya taşınacağı bildirildi.

Trabzonspor Kulübü, "şike sürecinin yaşandığı 2010-2011 sezonuna ilişkin olarak ulusal ligde gerekli disiplin yaptırımlarının uygulanması ve Trabzonspor’un hakkının teslim edilmesi için" UEFA'ya başvuruda bulunmuştu.

Fenerbahçe de "Trabzonspor'un 3 maçta şike ve teşvik eylemleri" yaptığını iddia ederek UEFA'ya başvurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler