"UEFA yargı süresini beklemez!"

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı, UEFA’nın şike konusunda karar vermek için yargı sürecini beklemesi gibi bir şeyin söz konusunu olmayacağını söyledi."UEFA 4 MÜFETTİŞE İNCELETTİ"Trabzonspor kontenjanından federasyon yönetim

"UEFA yargı süresini beklemez!"

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı, UEFA’nın şike konusunda karar vermek için yargı sürecini beklemesi gibi bir şeyin söz konusunu olmayacağını söyledi.

"UEFA 4 MÜFETTİŞE İNCELETTİ"

Trabzonspor kontenjanından federasyon yönetim kuruluna giren Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı, UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Disiplin Kurulu’na sevk etmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Mustafa Beyazlı, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"3 Temmuz'da başlayan ve devam eden bir süreç var. Bununla ilgili Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu bir karar verdi. Bu karar Tahkim Kurulu’na gitti ve kesinleşti. Fakat bu konu kapanmadı. Çünkü UEFA bu evrakların aynısını isteyip tercüme ettirdi, atadığı 4 müfettişe incelettirdi. Neticede bunlar da incelemeyi tamamlayıp bir karar verdiler ve rapor yazdılar. Bu rapor, 2 takımı ve yöneticilerini ilgilendiren bir süreci başlatıyor. Bu süreç devam ediyor. 24 Haziran’da bir karar verilecek. Neticede, iki farklı karar çıkmış oluyor, idari yoldan bakıldığında. Bu noktadan sonra gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz."

"AZİZ YIDIRIM FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın olayın hemen ardından Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'la görüşmesine de değinen Mustafa Beyazlı, bu konuda da şunları söyledi:

"Kulübünü ve şahsını ilgilendirdiği için gelmiş olabilir. Federasyon, bütün takımların federasyonudur. Bunun içerisinde 108 takım var. Normal şartlarda gelip ziyaret etmiştir. Bir takım fikirler tartışılmıştır, diye düşünüyorum. Federasyonun dışında olan bir gelişme bunlar. UEFA’nın kendi inceleme metotları var. Dolayısıyla UEFA’nın vermiş olduğu kararları federasyon da dışarıdan takip ediyor. Bundan sonra hep birlikte takip etmeye devam edeceğiz."

"DİSİPLİN KURULUYLA GÖRÜŞEMEZLER"

Futbol Federasyonu’ndan bir ekibin görüşme yapmak için UEFA binasına gittiğini, ancak bu görüşmenin asla Disiplin Kurulu kararını etkilemeyeceğini vurgulayan Mustafa Beyazlı, şöyle konuştu:

"Ortada büyük bir bilgi kirliliği var. İdari soruşturmanın ikinci ayağı devam ediyor. UEFA’da devam ediyor. Onun dışında diğer şeyler spekülatif. Federasyondan bazı arkadaşlarımızın oraya gittiği doğrudur ama bunların Disiplin Kurulu ile görüşme şansı yoktur. Futbol Federasyonu’ndaki idari yapı neyse, UEFA’da da aynı durum var. Orada da Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu var. Orada da Disiplin Kurulu kararlarını özgürce alır. Dolayısıyla oraya gidenlerin de Disiplin Kurulu ile görüşme imkanı ve ihtimali yok. Oradaki yöneticilerle bilgi alışverişinde bulunulmuş, süreçle alakalı bir takım konular üzerinde görüşülmüştür, diye düşünüyorum."

"FEDERASYON ADLİ YARGIYI BEKLEMEDEN KARAR VERDİ"

UEFA’nın Türkiye’deki yargı sürecini bekleyemeyeceğini de ifade eden Mustafa Beyazlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreç adli ve idari yoldan ilerliyor. İdari ve adli süreç, birbirinden tamamen farklı. İdari mekanizmanın karar vermesi için mahkeme kararı belirleyici olamaz. İdari kararlar sonrasında hak mahrumiyeti ve kulüplerle ilgili cezalar olabilir. Adli yargı ise şahıslarla ilgili ceza içerir. Bunlar birbirinden bağımsız. Dolayısıyla bazı kişilerin ortaya attığı gibi adli yargının beklenmesi gerekmez. Zaten Futbol Federasyonu da adli yargının kararını beklemeden karar verdi."

"UEFA KARARINDAN SONRA TAHKİM'İN KARARI DA DEĞİŞEBİLECEK"

UEFA Disiplin Kurulu’nun vereceği kararın ardından Türkiye’deki Tahkim Kurulu’nun vereceği kararın da değişebileceğine işaret eden Mustafa Beyazlı, son olarak şunları söyledi:

"Hukukun içerisinde bütün alternatifler söz konusu. Burada anayasal bir kuruluş olan Tahkim Kurulu kararları nihai kararlar olmakla birlikte yeni deliller ortaya çıktığında yeniden davanın açılmasına hükmedebilir. Böyle bir olay var. Demokrasilerde sonuç bitmiş, her şey nihayete ermiş gibi bir durum söz konusu değildir. Yeni deliller ortaya çıktığında yeniden başa dönülebilir. Bu hukuksal olarak bir realitedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor