UEFA ve Trabzonspor aman dikkat!

-haber61 spor servisi-Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuran UEFA, Yargıtay’ın şike davası hakkında kişilere verdiği kararın metnini talep etti.Yargıtay kararı henüz eline geçmeyen TFF'de bunun üzerine Ulusal Yargı Ağı Projesi’nden (UYAP) kararın metnini

UEFA ve Trabzonspor aman dikkat!

-haber61 spor servisi-

Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuran UEFA, Yargıtay’ın şike davası hakkında kişilere verdiği kararın metnini talep etti.

Yargıtay kararı henüz eline geçmeyen TFF'de bunun üzerine Ulusal Yargı Ağı Projesi’nden (UYAP) kararın metnini istedi. Federasyon gerekçeli kararı UYAP’tan alıp, İngilizce çevirisini yaptıktan sonra UEFA’ya gönderecek.

Buraya kadar herşey normal gözükse de TFF’nin başındaki isim Yıldırım Demirören bilindiği üzere bu konuda sabıkalı. Şike sürecinde Fenerbahçe’nin avukatlığını yapmayı ve şikeye destek çıkmayı görev bilen Demirören, Beşiktaş başkanlığı döneminde UEFA’ya sahte belge düzenleyerek göndermekten ceza almıştı. Sahte belge düzenlemekten sabıkalı olan Demirören’in UEFA’nın istediği belgeyi güvenilir bir şekilde ulaştırıp ulaştırmayacağı özellikle Trabzonspor taraftarları arasında tartışılmaya başladı.

Trabzonspor açısından oldukça kritik olan belgenin TFF kanalıyla UEFA’ya ulaşacak olması şüphe yaratırken Haber61 olarak bordo mavili yöneticileri süreci yakından takip etmesi ve gerekeni yapması  için göreve çağırıyoruz


DEMİRÖREN DAHA ÖNCE NE YAPMIŞTI?
Yıldırım Demirören futbolculara alacaklarını ödemediği halde futbolcularla anlaşarak ödendiğine dair belge imzalatarak UEFA’ya gönderdi. Ancak futbolcuların ödemelerini geçen süreç zarfında yapmayınca futbolcular kulübü UEFA’ya şikayet etti .
Bunun üzerine UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları'nın 65. maddesindeki, "Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması" ve 66. maddesindeki "Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına" ilişkin hükümlerle ilgili olarak disiplin kuruluna sevk edildi. Sahte belge düzenlediği tespit edilen Yıldırım Demirören yüzünden Beşiktaş UEFA’dan 1 yıl men edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler