UEFA Türkiye'deki şikenin peşini bırakmamış

 UEFA Kulüp lisans kontrol komitesi Şike ve Mali Kriterler konusunda Türk futbolunu mercek altına aldı. Türkiye’de 5 kulüp Mali kriterler Başakşehir ise 2010-2011 Futbol sezonunda Şikeye karışmaktan ötürü Avrupa Kupalarından men edilecek. Trabzonspor’un B

UEFA Türkiye'deki şikenin peşini bırakmamış

 UEFA Kulüp lisans kontrol komitesi Şike ve Mali Kriterler konusunda Türk futbolunu mercek altına aldı. Türkiye’de 5 kulüp Mali kriterler Başakşehir ise 2010-2011 Futbol sezonunda Şikeye karışmaktan ötürü Avrupa Kupalarından men edilecek.

 Trabzonspor’un Başakşehir’den sonra Avrupa kupalarına katılmak için mücadele verdiği rakibi Bursaspor ise geçen sezon aldığı men cezası nedeniyle Avrupa’ya çıkamayacak.

Bu yıl gösterdiği başarılı performansla UEFA kupalarına katılma ihtimali yüksek olan İstanbul Başakşehir Spor Kulübü'nün bu hakkı elde etmesine karşılık  2010- 2011 şike sürecinden dolayı UEFA'nın radarına takılacak.

Başakşehir'in bu hakkı elde etmesine karşılık bu nedenle tıpkı Eskişehir ve Sivasspor gibi kupaya alınmama durumunun söz konusu olduğu ifade edildi.

Öte yandan Bursaspor'da FIFA tarafından aldığı ceza nedeniyle lig sonu sıralamasında UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmesine rağmen bir yıllık men cezası nedeniyle Avrupa kupalarına katılamayacak. Bu durumda yine bir alt sıradaki takım lisansı olması halinde bu takımların yerine Avrupa kupalarına gidecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor