UEFA TFF gibi düşünmüyor

UEFA’nın beklenin açıklamayı 25 hazirandan önce yapması bekleniyorTFF, şike ve teşvikle ilgili Tahkim Kurulu’nun gerekçeli kararlarını UEFA’ya göndermesinden sonra beklemeye başladı. UEFA, TFF gibi düşünmüyor.Türkiye Futbol Federasyonu, Disiplin Kurulu’nu

UEFA  TFF gibi düşünmüyor

UEFA’nın beklenin açıklamayı 25 hazirandan önce yapması bekleniyor

TFF, şike ve teşvikle ilgili Tahkim Kurulu’nun gerekçeli kararlarını UEFA’ya göndermesinden sonra beklemeye başladı. UEFA, TFF gibi düşünmüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, Disiplin Kurulu’nun şike ve teşvik cezalarından sonra Tahkim Kurulu’nun gerekçeli kararını da UEFA’ya gönderdi.

3 Temmuz 2011’den bu yana yaşanan şike ve teşvik sürecinin sportif değerlendirmesini tamamlayan federasyon, son prosedürü yerine getirdikten sonra rotasını UEFA’ya çevirdi.

Gerekçeli kararın tercüme ettirilmesinin ardından şike ve teşvikte adı geçen kulüpler hakkındaki kararını verecek olan UEFA Disiplin Kurulu’nun 25 Haziran’dan önce beklenen açıklamayı yapacağı bildirildi.

 Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi kura çekimi öncesi organizasyonlarda yer alacak takımları belirleyecek UEFA’nın, Türkiye değerlendirmesini şike soruşturmasında sportif ceza alan kulüp yöneticileri üzerinden yapacağı bildirildi.

Geçen yıl TFF kanalıyla Fenerbahçe’yi, Şampiyonlar Ligi’nden men eden UEFA’nın, şike cezalarında kulüpler ve şahısların ayrı tutulmasına karşı çıkması, üç yöneticisi ceza alan sarı-lacivertli kulübe ağır  bir ceza olasılığını artırdı.

Federasyon kaynaklarından sızan bilgilere göre UEFA’nın, Fenerbahçe’ye tarihi bir ceza vermesi bekleniyor.

 Cezaları Tahkim Kurulu tarafından kaldırılan ya da değiştirilen futbolcu, teknik adam ve menajerleri nedeniyle Gençlerbirliği, Sivasspor ve Eskişehirspor’un da risk altında olduğu ileri sürüldü.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor