''UEFA temiz olduğumuzu biliyor''

ŞAMPİYON TRABZONSPORTrabzonspor başkanı Sadri Şener’den bomba gibi açıklamalar. Başkan Sadri Şener Kanaltürk televizyonunda yayınlanan ve Serhat Ulueren’in hazırlayıp sunduğu Telegol programına telefon bağlantısı yaparak önemli açıklamalarda bulundu. Başk

''UEFA temiz olduğumuzu biliyor''

ŞAMPİYON TRABZONSPOR

Trabzonspor başkanı Sadri Şener’den bomba gibi açıklamalar. Başkan Sadri Şener Kanaltürk televizyonunda yayınlanan ve Serhat Ulueren’in hazırlayıp sunduğu Telegol programına telefon bağlantısı yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

 Başkan Sadri Şener iddianamede adının geçmesi ile ilgili olarak sorulan bir soruya”  Şimdi  kanun böyle ,ne yapalım. Bu kural sanırım seyirci için yazılmış ama bize uygulanıyor. Antremanlara bakmamızda yasakmış. Ben  Pazar gününden beri Fransa’dayım Lille ile oynayacağımız maçı normalde  izlerim ama ,hukuka olan saygımdan dolayı izlemeyeceğim.

Ayrıca antrenmanda izlemem yasakmış.  Ben Trabzon’daki tesislere gitmemde yasak o zaman. Çünkü Kulüp binasına gitmem için antrenman sahalarının ortasından geçmem gerek. Yada denizden geleceğim.Çünkü başka yol yok. Birde yönetim kurulu  toplantı salonu da antrenman sahasına bakar . Onun da yerini mi değişeyim. Beni bırakın ben mühim değilim. Futboldan para kazanan bir çok isim maçlara antremanlara çıkamayacak.  Onlara yazık.

Anayasa hüküm giymedikçe kimsenin çalışmasını engelleyemezsiniz der ama, yasa savcıya böyle bir hak tanımış. Birinin bu yanlışı değişmesi gerek.Bunu değişecek  olan da ben değilim.

LİLLE İLE OYNAYACAĞIZ

Başkan Sadri Şener Lille maçı yerine F.Bahçe Galatasaray derbisine daha fazla ilgi gösteren basını da esprlili bir üslupla eleştirerek”  Biz Türkiye’yi yurt dışında temsil ediyoruz. Bunu da iyi yaptığımızı düşünüyorum. Çarşamba günü ise UEFA şampiyonlar liginde Fransa temsilcisi  Lille  ile oynayacağız. Türkiye’de ise sizlerde dahil  derby maça odaklandınız. Siz derbiyle ilgileneceğinize göre Lille ile oynayacağımız  maçın sonucunu ben size haber veririm “dedi

ANAYASAYI BİLİYORMUSUNUZ

Yasa çıkmadan önce yasada  böyle bir madde olup olmadığının bilinmediğinde altını çizen başkan Şener “Peki sizler 1984 de çıkan Anayasanın tüm maddelerini biliyor musunuz

Hayır.

 Tümünü bilmek de mümkün değil zaten. Ancak bu yasaların daha dikkatli çıkması gerek,Ben hukukun üstünlüğüne inanırım.Bakın ben Fransa’dayım ve bana  burada tabligat yapamazlar. Ama hukuka saygımdan maça gitmeyeceğim

FB ‘DE CEZA ALMALIYDI

TFF’nin tavrınıda eleştiren başkan Sadri Şener “ Bakın temmuzdan beri  bu tartışma sürüyor.Fenerbahçe konusunda polemiğe girmem. Bakın Fenerbahçe’nin yaptığı toplantılara .Ben onların yarısı kadar konuşsam en az 3 ay ceza alırdım.  Zaten TFF yi küçük düşürdüğüm gerekçesi ile TFF bana 30 gün ceza vermişti. Şimdi Fenerbahçeli yetkililerin açıklamaları ve söylediklerine en az 300 gün ceza vermeleri gerekir. Ama kimseden çıt çıkmıyor. Ha ben TFF ceza versin de demem.

BU FUTBOLCULARA YAZIK

Trabzonspor’da futbolcuların mental ve fiziksel açıdan yıprandığının da altını çizen Şener “ Bakın biz 35 günde 21 maç yaptık. Pazartesi Çarşamba  Pazar  maç oynayacağız. Tamam Avrupadakı gibi bizde oynayalım da ,bu takım 7 gün de 3 maç daha oynayacak. Bakın bizim futbolcularda insan. Sizin gibi benim gibi insan onlarda. Ama siz derby konuşun. Derby maçı konuşmak daha doğru olur(!)

TRABZONSPOR TEMİZDİR

İddianamede benim de kardeşimin de ismi var.Kardeşim bir sezon da 2 maç ya izler ya izlemez. Bakın ben ne yaptığımı biliyorum. Kardeşim neden var,anlamış değilim.Sanırım Melih Gökçek ile yaptığı konuşmadan dolayı

SADRİ ŞENER KİMLE GÖRÜŞTÜ?

Trabzonspor şike teşebbüsünde bulundu diyorlar. Ne benim ne Asbaşkanımız Nevzat Şakar’ın  hiç bir şeye teşebbüsü olmadı.  İddianamede  suçlananlar için ,şu şunla görüştü diyorlar. Peki ben kimle görüştüm onu da açıklasınlar .Yada asbaşkan kimle görüştü. Kimseyle görüşme yok. Aslında olay savcılıkta .Belki olay için konuşmak doğru değil. Biz teşebbüs etmişiz. Teşebbüs etmek için birini aramak gerek. Ben kimseyi aramadım. Hatta beni aradılar .Ben kendi kendimi aramadım ya. Benim yada asbaşkanımızın kimi aradığını niye söyleyemiyorlar. Söyleyemezler çünkü kimseyi aramadık bir şeye teşebbüs de etmedik.

UEFA TEMİZ OLDUĞUMUZU BİLİYOR

UEFA’ nın Trabzonspor’a her hangi bir yaptırımının olmayacağını bildiğini belirten Şener” UEFA temiz olduğumuzu bildiği için bizi Fenerbahçe yerine Şampiyonlar ligine dahil etti. Trabzonspor’u çok sevrikleri içinde buraya almadılar. UEFA’nın bize yaptırım yapacağı şeklinde bir korkum yok Bizim bir şeyimiz olsa UEFA bizi buraya zaten almazdı. UEFA’nın da hukukçuları var. Oradakiler de hukuk fakültesi mezunu hukukçular. Buradaki bilgiler onlarda da var.  UEFA’nın karar veren hukukçuları  Türkiye’yi bizim kadar biliyor .O nedenle bizim ile ilgili olumsuz  bir karar almazlar”dedi.

BEN NE YAPTIĞIMI BİLİYORUM

Başkan Sadri Şener Trabzonspor’un iddianamede adının geçmesinin önemli olmadığını da vurgulayarak”  Ben ne yaptığımı bilen biriyim. Bu işler beni üzüyor. Hukukun üstünlüğüne inanırım. UEFA bizi şikeye bulaşmadığımız için dışarıda bıraktı. Siz içine çekmeye çalışıyorsunuz.  Siz niye bu açıdan bakmıyorsanız da bizi olayların içine çekmeye çalışıyorsunuz.  Merak etmeyin bizim yüzümüzden Türkiye ceza almaz.Bu işin bir numarası benim. Bende ne yaptığımı biliyorum.  Bu iddialar kanıma dokunuyor ama  kimseye de  kılıç çekemem.

ŞAMPIYONLUK KUPASINI VERECEKLER

Başkan Sadri Şener Trabzonspor’un hakkı olan şampiyonluk kupasını alacağını da sözlerine ekleyerek” Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu hak eden kulüp Trabzonspor’dur. Geçen yılın şampiyonu Trabzonspor’dur. Bunu ilk kez  açıklıyorum. Bunu TFF başkanına da toplantıda söyledim. Futbol Federasyonu başkanı ile konuştuk. Şike kararını  Ligin sonuna bırakacağız dedi.Etik kurul karar verecek. Bu iki üç ay sürer. Ligin şampiyonu Trabzonspor’dur. Buda çok geçmeden ilan edilir “dedi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler