UEFA şikede karar tarihini verdi

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, İstanbul'da yapılan 36. UEFA Olağan Genel Kurulu'nun ardından Michel Platini ile birlikte basın toplantısı düzenledi.UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, İstanbul'da yapılan 36. UEFA Olağan Genel Kurulu'nun ardında

UEFA şikede karar tarihini verdi

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, İstanbul'da yapılan 36. UEFA Olağan Genel Kurulu'nun ardından Michel Platini ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, İstanbul'da yapılan 36. UEFA Olağan Genel Kurulu'nun ardından Michel Platini ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının şike ve teşvik konusunda yönelttiği soruları yanıtlayan Infantino, TFF'nin bir an önce karar vermesinin iyi olacağını ve bir karar verilmezse de UEFA'nın bu kararı Avrupa kupaları başlamadan önce verebileceğini söyledi.

"KARARLARI TFF ALMASI GEREKİR, ALMAZSA..."
Şike ve teşvik konusundaki bazı kararları TFF'nin alması gerektiğini belirten Infantino, "Kuşkusuz bazı önemli iddialar var. İddialara göre bazı maçlarda şike durumları var. Ancak bu şu anda TFF'nin incelemesinde olan bir şey. Geçen Kasım'a kadar bazı durumlar beklendi. Çünkü iddianame yoktu, şimdi iddianeme açıklandı ve şimdi TFF bu kararı alacak. Bizim için bu karar ne kadar erken alınırsa o kadar iyidir. Bu karar ne kadar erken alınırsa ayrıca Türk futbolunun prestiji açısından da iyi olacaktır. Çeşitli futbol makamları bu kararları alacaktır, alınmayacaksa da UEFA bu kararları almak için bazı çalışmalar, incelemeler yapacaktır. Fenerbahçe çok sevilen bir kulüp, büyük bir taraftarı var ve bizim de bazı takımları incitmek istemiyoruz. Ancak UEFA'nın bazı sorumlukları var. UEFA'nın bazı kuruları ve görevleri var." dedi.

450.20120322164154.jpg

"BAŞVURU TARİHLERİ VE KARARLAR... "
TFF'nin bir karar vermemesi durumunda UEFA'nın devreye gireceğini ifade eden Infantino, "TFF kararını ne kadar erken verirse o kadar iyi. Heralde kulüplerin hepsi Avrupa kupalarına katılmak istiyor. Bu Avrupa kupalarına katılmak için de kulüpler bazı evraklarını hazırlamak ve UEFA'ya sunmak durumunda... Sanırım, hiçbir şey olmazsa UEFA'nın müdahele edeceği tarih bu tarih olabilir. Her kulüp, Avrupa'da mücadele edebileceği tarihi teyid edebilmeli. Şampiyona normal şekilde yürütülebilmeli, kulüpler de şimdi bu kayıtları yaptırmaya başladı" diye konuştu.

 

Devamı sayfa 2'de


KUŞKU! VERİLMEYEN BİLGİLER VE İLGİNÇ BİR CEZA...
Şike ve teşvik konusunda UEFA'nın yaptırımları konusunda ilginç bir örnek veren Infantino, "Bizim politikamız çok açık. Şike ile ilgili davranışlar bizim için kabul edilemez davranışlar. İki hakem kısa bir süre içerisinde ömür boyu men edildi. Bu hakemler şike yaptıkları için değil sadece şike ile ilgili kendilerine bir bilgi geldiği ve bu bilgileri UEFA ile paylaşmadıkları için ömür boyu men edildi. Burada sadece şike yapmak ölçü değil. Artık tüm deliller detaylıca incelenmeli ve o doğrultuda kararlar verilmeli" ifadelerini kullandı.

"CAS'A AÇILAN DAVADAN ENDİŞE DUYMUYORUZ"
Fenerbahçe'nin CAS'a açtığı davadan dolayı endişe duymadıklarını belirten Infantino, "TFF, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmemesine karar vermesinin ardından Fenerbahçe CAS'a bir dava açtı. Fenerbahçe bu davayı hem UEFA'ya hem de TFF'ye açtı. Kuşkusuz herkes kendi çıkarlarını koruyacaktır. Biz herhangi bir endişe duymuyoruz, çünkü biz UEFA statülerini ve kurallarını korumak durumundayız. Bu konuda bir kaygımız yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor