UEFA kupası sahibini buldu!

UEFA Avrupa Ligi kupasını, Benfica’yı penaltı atışları sonunda yenen İspanyol ekibi Sevilla kazandı.İtalya’nın Torino kentinde oynanan UEFA Avrupa Ligi final maçında İspanyol ekibi Sevilla ile Portekiz temsilcisi Benfica karşılaştı. Normal süresi ve uzatm

UEFA kupası sahibini buldu!

UEFA Avrupa Ligi kupasını, Benfica’yı penaltı atışları sonunda yenen İspanyol ekibi Sevilla kazandı.

İtalya’nın Torino kentinde oynanan UEFA Avrupa Ligi final maçında İspanyol ekibi Sevilla ile Portekiz temsilcisi Benfica karşılaştı. Normal süresi ve uzatma bölümleri golsüz geçen maç, penaltı atışlarına gitti. Penaltı atışları sonunda sonucunda rakibini 4-2 mağlup eden Sevilla, 3. kez kupayı müzesine götürdü.

Sevilla, 8 yıl sonra Avrupa Ligi’nde şampiyon olarak İspanya’ya dönerken, Benfica ise Avrupa’da 8. finalini kaybetti. Maçın adamı Sevilla kaptanı Ivan Rakitic seçildi.

BENFİCA’NIN FİNAL KABUSU

Portekiz ekibi Benfica’yı 1961 ve 1962’de Avrupa Şampiyonluğuna taşıyan Macar teknik direktör Bela Guttmann, görevine son verilmesinin ardından, "Benfica 100 yıl boyunca Avrupa şampiyonu olamayacak" demişti. Guttmann’ın bu sözlerinin ardından Benfica, 1963 ,1965, 1968,1983, 1988, 1990, 2013, 2014 olmak üzere 8 finalden mağlup ayrıldı.

Benfica aynı kupada geçen sezon da Chelsea’ye finalde kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor