UEFA ile büyük pazarlık

“Şike sahaya yansımadı” diyerek takımlara puan silme ya da küme düşme yerine para cezası önereceğiz.Şahıslar için mahkeme kararlarının hızla alındığını belirtip tahliye kararlarını örnek vereceğiz. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bugün UEFA Başkanı Platin

UEFA ile büyük pazarlık

“Şike sahaya yansımadı” diyerek takımlara puan silme ya da küme düşme yerine para cezası önereceğiz.Şahıslar için mahkeme kararlarının hızla alındığını belirtip tahliye kararlarını örnek vereceğiz.

 

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bugün UEFA Başkanı Platini ile pazarlık masasına oturuyor. Medyaya “Nezaket ziyareti” adı altında duyurulan toplantıda Türk futbolunun kurtuluşu için formül aranacak. Demirören toplantı için Hürriyet’e şunları söyledi:

İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezine TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile birlikte gidiyoruz. 

Başkan Platini ve ekibini ziyaret edip ülkenin gündeminde bulunan konuları masaya yatıracağız. 

Tek amacımız var, Türk futboluna zarar vermeden bu kaos ortamından kurtulmak.

Elimizdeki tüm bilgi ve belgeleri UEFA ile paylaşacağız ve sorunları 1 hafta içerisinde çözmek için çaba harcayacağız.

UEFA, Aydınlar’a şart koşmuştu

Peki Demirören ile Platini (Ya da UEFA) neyin pazarlığını yapacaklar? Hatırlanacağı gibi Mehmet Ali Aydınlar döneminde UEFA şike ile ilgili verilecek cezaları şöyle belirlemişti:

1- 12’den daha az olmamak kaydıyla puan silinsin.

2- Suçlu bulunan takımlar bir süre Avrupa Kupalarına gönderilmesin.

3- Takımlara 2-10 milyon TL para cezası verilsin.

4- Takımlara verilen tüm ödüller ve paralar geri alınsın.

Ancak genel kurul geri çevirmişti

UEFA bu kararların nisan ayındaki play-off maçları öncesi alınması ve uygulanması durumunda şike ya da teşvikle suçlanan takımların küme düşürülmemesine sessiz kalacağını ifade etmişti. Ancak Aydınlar’ın bu önerisi genel kurul tarafından geri çevrilmişti. Bu kez Yıldırım Demirören, UEFA ile pazarlık masasına oturuyor. Ve mahkeme tarafından alınan son tahliye kararlarıyla birlikte elinin daha güçlü olduğunu düşünüyor. Demirören, UEFA ile yapacağı görüşmede izleyeceği yolu şöyle anlatıyor:

İşte Demirören’in izleyeceği yol haritası

1- UEFA’nın vereceği cezayı nasıl minimum seviyede tutabiliriz?

2-“Şike sahaya yansımadı” diyerek takımlara ceza vermemenin yollarını araştıracağız.

3- Puan silme ya da küme düşme yerine para cezası önereceğiz.

4- Şahıslar için mahkeme kararlarının daha hızlı bir şekilde alındığını ifade edeceğiz.

5- Mahkemenin verdiği tahliye kararlarını da örnek olarak göstereceğiz.

6- Daha önceki federasyon döneminde alınan kararların ağır olduğunu söyleyeceğiz.

7- UEFA’nın ısrarcı olması halinde en fazla bir yıllık bir cezada ısrarcı olacağız.

 

22 Mart’taki kongre öncesi endişeli

Yıldırım Demirören ayrıca UEFA’ya üye 53 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl yapılan UEFA Kongresi’nin İstanbul’da 22 Mart 2012 Perşembe günü saat 09.30’da başlayacağını vurgularken “İstanbul Kongre Merkezi’ndeki kongreye UEFA Başkanı Michel Platini’nin daha önce protesto olma ihtimaline karşı endişeleri giderilecek. Platini İstanbul’a gönül rahatlığı ile gelerek ülkemiz futbolu ile arasındaki sorunları iyileştireceğiz” dedi.

 

Yıldırım sözlü savunma istedi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan tanıklardan yazılı savunma bekliyor. Bu isimlerden biri olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, savunmasını sözlü olarak vermek için kurula başvuruda bulundu. Geçtiğimiz günlerde mahkemeye çıkan ve PFDK’ya da yazılı savunma göndermek istemeyen Yıldırım’ın isteği kabul edilirse, savunması Disiplin Kurulu’nun belirleyeceği üyeler tarafından Metris Cezaevi’nde alınacak. Öte yandan daha önce Etik Kurulu’ndan iki kez ek süre isteyen F.Bahçe Kulübü ise, yeni bir ek süre talebinde daha bulundu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor