UEFA Fair Play semineri yapıldı

UEFA’nın Mali Fair Play’la ilgili olarak pilot kulüplere verdiği seminer İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA binasında gerçekleştirildi.Türkiye’den seminere katılan iki kulüpten biri olan Trabzonspor temsilcilerinin de yer aldığı eğitim toplantısı iki aşamal

UEFA Fair Play semineri yapıldı

UEFA’nın Mali Fair Play’la ilgili olarak pilot kulüplere verdiği seminer İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA binasında gerçekleştirildi.

Türkiye’den seminere katılan iki kulüpten biri olan Trabzonspor temsilcilerinin de yer aldığı eğitim toplantısı iki aşamalı olarak gerçekleştirildi.

Buna göre ilk seansta UEFA Mali Fair Play kriterleri kapsamında kulüplerin mali verilerinin girileceği sistem hakkında genel bilgi verilirken, sistemin güvenilirliği, bilgilerin gizliliği ve talimatlara uygun olarak hangi bilgilerin ne şekilde girilmesi gerektiği konusunda teorik açıklamada bulunuldu. İkinci seansta ise verilen teorik bilgilerin uygulaması gerçekleştirildi.

2013’de hayata geçirilecek olan Mali Fair Play sistemine göre UEFA 53 üye federasyondan, 700 kulübü denetleyebilecek. Kulüplerden deneme aşamasında olan bu sisteme kulüplerden 2009 ve 2010 mali yıllarıyla ilgili bilgilerini 10 Ocak tarihine kadar girmeleri istendi.

UEFA gönüllü olarak bu sistemi kullanacak olan kulüplerden gelecek geri dönüşlere göre sistemi gerçek uygulamaya kadar geliştirmeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor