"UEFA, Demirören seçilirse..."

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olan Zafer Murat Mermer, ''İsviçre'de kamp kuran iki avukatıma, iddianamede adı geçen biri olarak Yıldırım Demirören'in seçilmesi halind

"UEFA, Demirören seçilirse..."

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olan Zafer Murat Mermer, ''İsviçre'de kamp kuran iki avukatıma, iddianamede adı geçen biri olarak Yıldırım Demirören'in seçilmesi halinde Türkiye'ye 3 ila 5 yıl arasında bir cezanın gelebileceği söylendi'' dedi.

Mermer, yaptığı açıklamada, 27 Şubat Pazartesi günü Ankara'da gerçekleştirilecek genel kurula yönelik hazırlıklarının son aşamaya geldiğini bildirdi.

Yönetim kurulu listesinin de büyük ölçüde hazır olduğunu ifade eden Mermer, listesini de yarın tamamen hazırlayıp açıklayabileceğini kaydetti.

Mermer, bu çalışmaları yaparken iki avukatını İsviçre'ye gönderdiğini, kendilerinin burada adeta kamp kurarak gelişmeleri yakından takip ettiğini dile getirerek ''İsviçre'de kamp kuran iki avukatıma, Yıldırım Demirören'in seçilmesi halinde Türkiye'ye 3 ila 5 yıl arasında bir cezanın gelebileceği söylendi. Bu da Türk futbolu için ne kadar kötü bir durum'' diye konuştu.

Türk futbolunun sorunlarını yakından bildiğini ve bunlara çözüm bulabilmek amacıyla aday olduğunu anlatan Mermer, şöyle konuştu:

''Ben öncelikle 58. maddenin uygulanması gerekiyor diyorum. En büyük sıkıntı aslında bu. Ayrıca sadece Spor Toto Süper Lig takımlarımızın değil Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig takımlarımızın da oldukça büyük sıkıntıları mevcut.

Bunlara biran önce çözüm bulmak gerekli. Biz bunun için varız. Türkiye Futbol Federasyonu herkesin federasyonu olmalı. Tüm takımlarımıza eşit olmalı.

Bugüne kadar Spor Toto Süper Lig takımlarımızın dışındaki takımlar hiç düşünülmemiş. Türkiye'de gelirler eşit dağıtılmalı. Biz bu eşitlik için varız.''

Mermer, İsviçre'de bulunan iki avukatının bugün ya da yarın UEFA Başkanı Michel Platini ile bir görüşme yapma durumlarının bulunduğunu, avukatların Platini'den son durumla ilgili bir bilgi aldıktan sonra kendisine bir rapor göndereceklerini belirtti.

-36. UEFA Kongresi-
Zafer Murat Mermer, UEFA ve FIFA'nın federasyonun 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurulunu yakından takip ettiklerini, o gün tüm gözlerin Türkiye'de olacağını anlattı.

Özellikle UEFA ve FIFA'nın adil bir seçim istediklerinin altını çizen Mermer, ''UEFA'ya üye 53 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl düzenli olarak organize edilen UEFA Kongresi, bu yıl İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılması planlanıyor.

Olağanüstü genel kurulda seçim sonuçları adaletli olmaz ise UEFA'nın 22 Mart'ta Türkiye'de yapmayı düşündüğü genel kurulu da tehlikeye girecek.

Bu nedenle herşeyi çok iyi düşünmemiz gerekiyor. Adil bir seçim olsun'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor