UEFA Beşiktaş'ı sobeledi

UEFA, Yıldırım Demirören dönemindeki uygulamalardan dolayı Beşiktaş'ı Avrupa kupalarından üç yıl men etmekle tehdit etti.19 Aralık 2011 tarihinde Pricewaterhouse (PwC) Denetleme şirketine bağlı bir müfettişi İstanbul'a gönderen ve Beşiktaş'ın mali kayıtla

UEFA Beşiktaş'ı sobeledi

UEFA, Yıldırım Demirören dönemindeki uygulamalardan dolayı Beşiktaş'ı Avrupa kupalarından üç yıl men etmekle tehdit etti.

19 Aralık 2011 tarihinde Pricewaterhouse (PwC) Denetleme şirketine bağlı bir müfettişi İstanbul'a gönderen ve Beşiktaş'ın mali kayıtlarını inceleten UEFA, 19 Nisan 2012 tarihinde kendisine sunulan zehir zemberek rapor üzerine düğmeye bastı... 

Raporda, Beşiktaş'ın futbolcu bonservis ücretlerini ödemediğini ve yanıltıcı beyanlarla Avrupa kupalarında mücadele etmek için lisans aldığı vurgulandı. UEFA, Avrupa Ligi'ndeki performansı nedeniyle son bir yıl içerisinde verdiği 8 milyon Euro'yu Beşiktaş'tan geri isterken, siyah-beyazlı kulübe disiplin soruşturması açtı ve Beşiktaş yönetiminden 1 Mayıs'ta savunma yapmasını talep etti.

Bu gelişmeler üzerine Fikret Orman yönetimi dün olağanüstü toplanarak çözüm arayışına başlarken, Yıldırım Demirören'in "Beşiktaş UEFA'ya gitmese de olur" söyleminin arkasındaki sır perdesi de aralanmaya başladı. 

 

BOMBA KUCAKLARINDA! 

Demirören döneminde "Sportif borcum yoktur" beyanıyla gerekli evrakları sağlayarak Avrupa Ligi'nde boy gösteren Beşiktaş, 1 Mayıs'ta suçlamalara cevap veremezse, hem 8 milyon Euro'yu ödemek zorunda kalacak hem de üç yıl Avrupa'dan men edilecek. 

 

ZEHİR ZEMBEREK RAPOR

Beşiktaş'ın hesaplarını hem kulüp hem de TFF binasında 19-20 Aralık 2011 tarihinde inceleyen PricewaterhouseCoopers (PwC) Şirketi'nin müfettişinin UEFA'ya gönderdiği zehir zemberek rapordan öne çıkan başlıklar... 

 Beşiktaş'ın 30 Eylül 2011'deki durumuyla ilgili olarak iletilen bilgilerde Zapotocny'nin transferi kapsamındaki 1 milyon 500 bin Euro ödeme Transfer Tablosu'nda doğru şekilde belirtilmemiştir. 

 Yapılan denetimde Beşiktaş'ın borçlu olduğu kulübe 20 Ekim 2011'de 18 Temmuz 2011 tarihli Spor Hakemlik Mahkemesi tarafından alınan karar sonucu ödeme yaptığı ortaya konmuştur. 

 Beşiktaş, 30 Eylül 2011 tarihinde Ricardo Quaresma, Matteo Ferrari, Fatih Tekke ve Hugo Almeida'nın transferiyle ilgili aleyhine açılan tazminat davalarına FIFA nezdinde itiraz ettiğini bildirmiştir. Ancak denetlemedeki araştırma itiraz edilmediğini göstermiştir. 

 Beşiktaş tazminatları zamanında ödemeyerek bir tür kredi elde etme pratiği benimseyerek haksız avantaj sağlamaktadır. 

 Beşiktaş 2011-2012 sezonu için yanıltıcı bilgiler vererek, haksız bir şekilde lisans almıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor