UEFA Başkanı Platini'den şike açıklaması

 Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, futboldaki en büyük tehlikenin şike olduğunu açıkladı.Geçmişte 3 kez Dünyanın En İyi Futbolcusu seçilen UEFA Başkanı Fransız RTL radyosuna verdiği demeçte; "Eğer yarın bir gün, skorunu b

UEFA Başkanı Platini'den şike açıklaması

 Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, futboldaki en büyük tehlikenin şike olduğunu açıkladı.

Geçmişte 3 kez Dünyanın En İyi Futbolcusu seçilen UEFA Başkanı Fransız RTL radyosuna verdiği demeçte; "Eğer yarın bir gün, skorunu bildiğimiz halde bir maçı izliyorsak, o zaman futbol ölmüştür. Bana göre futbol için en tehlikeli sorun şike" dir dedi

BOATENG'IN HAREKETİ HOŞUMA GİTTİ"

Platini; Boateng'in ırkçı saldırılar sonrası sahayı terk etmesini de övgüyle karşılarken "Yaptığı hareket çok hoşuma gitti hatta Milan kulübünü aradım ve tebrik ettim. Irkçılık sadece sporda değil, günlük yaşamda toplumu etkileyen bir durum" dedi.  Boateng, 3 Ocak'ta Milan ile Pro Patria arasında oynanan hazırlık maçı sırasında ırkçı tezahüratlar nedeniyle sahayı terk etmişti.

Irkçı tezahüratların önüne geçmek için UEFA'nın hali hazırda bir takım önlemler aldığını belirten 57 yaşındaki Platini; "UEFA zaten bu konuda bir takım yaptırımlar uyguluyor. Bir karşılaşmada ırkçı bir tezahürat olması halinde 1 dakika oyun durdurulur ve anons yapılır. Devam etmesi halinde bu kez oyun 2 dakika durdurulur ve bir anons daha yaptırılır. Eğer ırkçı tezahüratlar devam ederse artık hakem maçı tatil etme hakkında sahiptir. Sahada patron hakemdir" diye konuştu.

"KATAR 2022'NİN TARİHLERİ DEĞİŞEBİLİR"

2022 Katar Dünya Kupası hakkında açıklamalar yapan Platini; "Katar yazın 50 dereceyi bulan sıcaklığa ulaşıyor. Eğer organizasyon kışın yapılırsa, burada yer alamayacak bir sürü ülke olabilir çünkü hava çok sıcak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor