UEFA 2012 Türkiye'de...

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA'nın her yıl düzenlediği olağan kongresi 2012'de ülkemizde, İstanbul'un ev sahipliğinde yapılacak.Fransa'nın başkenti Paris'te yarın başlayacak 35.UEFA Kongresi için bu ülkede bulunan UEFA İcra Kurulu, bugünkü topl

UEFA 2012 Türkiye'de...

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA'nın her yıl düzenlediği olağan kongresi 2012'de ülkemizde, İstanbul'un ev sahipliğinde yapılacak.

Fransa'nın başkenti Paris'te yarın başlayacak 35.UEFA Kongresi için bu ülkede bulunan UEFA İcra Kurulu, bugünkü toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında 36. Kongre'nin 2012 yılının Mart ayında İstanbul'da yapılmasına karar verdi.

İSTANBUL KONGRE MERKEZİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

UEFA'ya bağlı 53 ülkenin federasyon başkan ve yöneticilerinin katılacağı ve İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılması planlanan organizasyonun Türkiye'de yapılacak olmasının ülke itibarı açısından çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "Avrupa ve dünya futbolunda söz sahibi olan tüm futbol adamlarını ve 150'yi aşkın basın mensubunu İstanbul'da ağırlayacak olmaktan gururluyuz. Kongre, İstanbul'un futbol organizasyonlarının başkenti olma hedefini perçinledi. UEFA Kongresi'nin ülkemize kazandırılmasında UEFA 1.Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Sayın Şenes Erzik'e özel teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

34 YIL ARADAN SONRA İSTANBUL'DA

Avrupa futbolunun zirvesi olarak kabul edilen UEFA Kongresi'nde UEFA'nın yıllık bütçesi, faaliyet raporu üye ülkelerin onayına sunulurken, futbolun geleceğini şekillendiren kararlar da alınıyor. Türkiye şimdiye kadar sadece bir kez, 1978 yılında UEFA Kongresi'ni düzenlemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler