U20'de şampiyon belli oldu!

 Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Uruguay’ı penaltılarda 4-1 mağlup eden Fransa, Dünya şampiyonu oldu.Mücadelenin ilk yarısında Uruguay daha etkili olsa da devre golsüz sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Fransızlar daha baskın bir oyun sergi

U20'de şampiyon belli oldu!

 Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Uruguay’ı penaltılarda 4-1 mağlup eden Fransa, Dünya şampiyonu oldu.
Mücadelenin ilk yarısında Uruguay daha etkili olsa da devre golsüz sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Fransızlar daha baskın bir oyun sergilese de karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle sona erdi ve maç uzatmalara gitti.Uzatmalarda da yine gol sesi çıkmadı ve maç penaltılara gitti.Fransa, penaltılarda Uruguay’ı 4-1 yenerek tarihinde ilk kez U20 Dünya Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

“KUPAYI KAZANDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Türkiye’de düzenlenen FIFA U20 Dünya Kupası’nın final maçında Uruguay’ı penaltılarla mağlup eden Fransa kupanın sahibi oldu. Ali Sami Yen Arena’da oynanan mücadele sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fransa Milli Takımı teknik direktörü Pierre Mankowski, “Önemli bir başarı elde ettik” dedi.

Kupayı kazanmalarından dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayan Mankowski, “Bizim için gerçekten harika bir gece. Bu çocuklarla 3 yıldır beraberiz. 20 yaşında şampiyon olma şansını elde ettiler. Bu çok büyük bir onur. Uzun yıllar hatırlayacaklarını düşünüyorum. Başarılı olmamızdaki en büyük sebep, takım içi dayanışmaydı. Elbette yetenekli oyuncular var ama takımız özellikle çok şey paylaştı. Oyuncularımız içten gelerek oynadılar ve bu başarının sırıydı. Çocuklar şimdi çok mutlu. Bu kariyerleri için de çok önemli bir süreç” ifadelerini kulland.

Fransa U20 Milli Takımı’nın teknik direktörü Pierre Mankowski, Türkiye’den çok güzel anılarla ayrıldıklarına değinerek, “Burada gittiğimiz her şehirde güzel sahalar ve çok iyi taraftarlar gördük. Türkiye bir futbol ülkesi. Umarım başarılı olurlar. Türkiye, Fransa'nın şampiyon olduğu bir ülke olarak aklımızda kalacak” açıklamalarında bulundu.
Fransa’ya final maçında mağlup olarak, U20 Dünya Kupası’nı 2. Olarak tamamlayan Uruguay Milli Takımı’nın teknik direktörü Juan Verzeri, çok iyi bir turnuva geçirdiklerine dikkat çekerek, “Finalde kaybetmek kötü bir durum. Ancak takımımdan, turnuvada aldığımız sonuçtan ve oynadığımız futboldan çok memnunum. Bugün de 90 dakika iyi oynadık. Uzatma dakikalarında da golü bulabilirdik ama olmadı. Fransa'yı penaltılarla kazandığı için tebrik ediyorum. Turnuva bizim açımızdan çok başarılı geçti. Çok iyi bir turnuva geçirdik. Bugün de birçok Uruguaylı taraftar vardı. Buraya gelip bizi desteklemeleri çok anlamlıydı. Onlara kupayı vermek isterdik ancak olmadı. Turnuvadan genel olarak mutlu ayrılıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor