U20 Dünya Kupası'nda Yarı Final Maçları Oynanacak

FIFA U20 Dünya Kupası'nda finalistlerin belli olacağı Fransa-Gana ve Uruguay-Irak yarı final maçları yarın Bursa ve Trabzon'da oynanacak.Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye'nin Rize ve Trabzon'da oynanan grup maçlarını 2. sırada tamamlayark bir

U20 Dünya Kupası'nda Yarı Final Maçları Oynanacak

FIFA U20 Dünya Kupası'nda finalistlerin belli olacağı Fransa-Gana ve Uruguay-Irak yarı final maçları yarın Bursa ve Trabzon'da oynanacak.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye'nin Rize ve Trabzon'da oynanan grup maçlarını 2. sırada tamamlayark bir üst tura çıktığı ve ardından da Frarsa'ya 4-1 yenilerek elendiği turnuvanın yarı final programı şöyle:

Fransa - Gana

Yarı finalin ilk maçında Fransa ile Gana, Bursa'da karşı karşıya gelecek. Bursa Atatürk Stadı'nda saat 18.00'de başlayacak karşılaşmayı Bahreyn Futbol Federasyonu'ndan Nawaf Shukralla yönetecek. Shukralla'nın yardımcılıklarını Yaser Tulefat ve İbrahim Saleh yapacak. Dördüncü hakemlemliğini Walter Lopez'in (Guatemala) yapacağı müsabaka TRT Haber ve TRT HD'den naklen yayınlanacak.

2. turda U20 Milli Takımı'nı eleyerek yarı finale kadar yükselen Fransa, A Grubu maçlarında bugünkü rakibi Gana'yı 3-1 yenmiş, ABD ile 1-1 berabere kalmış, İspanya'ya 2-1 mağlup olarak grubu 4 puanla ikinci sırada tamamlamış ve 2. tura yükselmişti. Milli Takımı, 2. turda 4 - 1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Fransızlar, çeyrek finaldeki rakibi Özbekistan'ı ise 4-0 yenmişti.

A Grubu'ndan gelen ikinci yarı finalist Gana ise, grup maçlarında Fransa'ya 3-1, İspanya'ya 1-0 yenilmiş, ABD'yi ise 4-1 mağlup ederek grup üçüncüsü olarak 2. tura yükselmişti. Portekiz'i, 2. turda 3-2 yenerek çeyrek finale yükselen Gana, çeyrek finalde Şili'yi normal süresi 2-2 biten maçın uzatmalarında 4-3 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Uruguay - IRAK

Yarı finalin ikinci maçı ise Trabzon'da Uruguay ile Irak arasında oynanacak. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Jonas Eriksson, Mathias Klasenius ve Daniel Waernmark yönetecek. Bakary Gassama'nın ( Gambiya) dördüncü hakem olarak görev alacağı maç TRT Haber ve TRT HD'den naklen yayınlanacak.

F Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak yarı finale kadar gelen Uruguay, grup maçlarında Hırvatistan'a 1-0 yenilmiş, Yeni Zelanda'yı 2-0, Özbekistan'ı ise 4-0 mağlup ederek 2. tura yükselmişti. Nijerya'yı, 2. turda 2-1'le geçen Uruguay, normal süresi 0-0 sona eren çeyrek final maçında İspanya'yı uzatmalarda attığı golle 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde mücadele eden tek namağlup unvanına sahip Irak ise, 2. tura grup maçlarında İngiltere ile 2-2 berabere kalıp, Mısır ve Şili'yi 2-1'lik skorlarla mağlup ederek yükselmişti. 2. turda Paraguay'ı normal süresi 0-0 biten maçın uzatmalarında 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Irak, çeyrek finalde Güney Kore'yi normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 sona eren maçın sonunda yapılan penaltı atışlarında 5-4 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler