Tuzcuoğlu: Ey TFF kudretin...!

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanlığı'na atan İstanbul Barosu avukatlarından ve spor hukuku enstitüsü üyesi Engin Tuzcuoğlu'nun, şike ve teşvik davasıyla ilgili görüşleri hayli çarpıcı... 3 Temmuz'da başlayan süreçte, kendine ait facebook hesabından

Tuzcuoğlu: Ey TFF kudretin...!

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanlığı'na atan İstanbul Barosu avukatlarından ve spor hukuku enstitüsü üyesi Engin Tuzcuoğlu'nun, şike ve teşvik davasıyla ilgili görüşleri hayli çarpıcı...

 

3 Temmuz'da başlayan süreçte, kendine ait facebook hesabından zaman zaman görüşlerini dile getiren Tuzcuoğlu, "Teşebbüste küme düşme cezası verilemez" görüşünü savunarak, tavrını ortaya koydu.

 

Tuzcuoğlu, şike operasyonunun başladığı 3 Temmuz'dan itibaren sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı paylaşımlarla düşüncelerini aktarırken, Futbol Federasyonu'nun eski yöneticilerini sert ifadelerle eleştirdi. Karar yetkisini federasyon yönetiminden kurullara aktarılmasını eleştiren Engin Tuzcuoğlu, Yıldırım Demirören başkanlığındaki Futbol Federasyonu'nun sürecin sonunda nasıl bir karar vereceğini de net olarak anlatıyor.

 

Tuzcuoğlu'na göre, teşvik primine teşebbüste bulunan Trabzonspor'un da küme düşmemesi gerekiyor.

İşte Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği süreçte en son kararı verecek olan Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu'nun şike davası sürecinde çeşitli dönemlerde facebook hesabından aktardığı görüşleri...

30 KASIM
CORNU'NUN YAZILI BEYANI DİKKATE ALINARAK, CORNU,LÜTFÜ ARIBOĞAN,İLHAN HELVACI, DİĞER TFF YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İLE ETİK KURULUN TÜM ÜYELERI HAKKINDA, TCK.NUN 285.MADDESİNDE DÜZENLENEN GİZLİLİĞİN İHLALİ SUÇU NEDENİYLE DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATILMALI; İHBARA BAĞLI BU SUÇ İÇİN CUMHURİYET SAVCILARI BİRİNİN ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERMESİNE DE İHTİYAÇ YOKTUR. [TCK Madde 285 - Soruşturmanın gizliliğini alenen ihlâl eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, soruşturma aşamasında alınan ve kanun hükmü gereğince gizli tutulması gereken kararların ve bunların gereği olarak yapılan işlemlerin gizliliğinin ihlâli açısından aleniyetin gerçekleşmesi aranmaz.]

20 ARALIK
ŞİKE-TEŞVİK MAÇA YANSIMAMIŞSA, ANLAŞMA (TEŞEBBÜS) AŞAMASINDA KALMIŞSA, KÜME DÜŞME CEZASI VERİLEMEZ..
11 aralık ‎58.MADDEYE RAĞMEN KÜME DÜŞME CEZASI VERİLMESİNİN OLDUKÇA ZOR OLDUĞUNU SÖYLESEM, ÇOK MU "AKIL HOCALIĞI" MI YAPMIŞ OLURUM ? KIZAR MI BİRİLERİ? :) O ZAMAN SUSAYIM...

23 ARALIK
DİSİPLİN TALİMATININ 58/1.MADDESİNE GÖRE "TEŞVİKE TEŞEBBÜS" SUÇ OLMADIĞINA GÖRE, İDDİANAMEDE TEŞVİKE TEŞEBBÜS İLE SUÇLANAN TRABZONSPOR YÖNETİCİLERİNİN, TEŞVİKE TEŞEBBÜSTEN PFDK2YA NEDEN SEVK EDİLDİĞİNİ HALA ÇÖZEBİLMİŞ DEĞİLİM. DAHA "KANUNSUZ SUÇ OLMAZ"I BİLMEYENLERİN FUTBOLU YARGILADIĞI BİR SÜREÇTEYİZ..

23 ARALIK
‎"TEŞEBBÜSTE KÜME DÜŞÜRME CEZASI VERİLEMEZ" MAKALEMİ YAZDIĞIM 23.07.2011 TARİHİNDEN 5 AY SONRA,20.12.2011 GÜNÜ MİLLİYET, "TRABZON'A MÜJDE" DİYE TEŞEBBÜSTE KÜME DÜŞÜRÜLEMEZ HABERİ YAPMIŞ. BİR GÜNAYDIN DA MİLLİYET'E..

6 OCAK
TFF YÖNETİM KURULU, BAKALIM NEREYE KADAR KAÇACAK?
Hukuki konularda karar alma yetkisi hukuk kurullarına devredildi

7 OCAK
TFF "kişiye özel" davranıyor..Suçu-suçluyu övmek değil amacımız; hukukun istikrarı olmalı; son 5 yıldaki davalara rağmen bilinçli kaos yaratılıyor :

-12.04.2011 tarihinde verilen YK kararını değerlendiren Tahkim 19.05.2011 tarihinde maçı izledi ve maçtaki şike üzerine düşme kararı verdi.
-2008 de hem şike hem bahis olan ve futbolcuların kabul ettiği şike ve şikeye teşvikte maçta şike yok deyip sadece futbolculara ceza verildi
-2007 de,kulübün eski ve yeni yöneticisi ıslak imzalı şike anlaşması yaptı,delil olarak dosyadaydı,ama maça yansımadı deyip küme düşürülmedi
-2007 deki davada 26-0 biten maçın görüntüleri inceledni, 1 sayfa sahadaki şike anlatıldı ve buna göre düşme kararı verildi.
-2009daki davada, Adana savcılığının iddianamesi ve tapeler yeterli görülmedi,raporlar ve fotolar(görüntüye ulaşılamadı) dahi incelendi.

9 OCAK
Futbol Disiplin Talimatı 77/I: "Müsabaka görevlilerinin raporları,tarafların ve tanıkların beyanları, maddi deliller, uzman görüşleri ve ses ya da video kayıtları kabul edilebilir delillerdir."

11 OCAK
‎06.01.2012 tarihinde talimatlarda yapılan değişikliklerle artık şike/teşvik yargılamasını PFDK yapacak, yani tıpkı adli mahkemeler gibi bir yargı merci. 26 Ocak'ta TFF genel kurulunda, şike yargılamasının nasıl olması, kararın ne olması gerektiğine dair görüş beyan edenlerden her biri TCK 277 deki "yargı görevi yapanı etkileme" suçunu işlemiş olur..

20 OCAK
Canlılar hala ikiye ayrılıyor;omurgalılar ve omurgasızlar.Omurgalılar kendi güçleriyle;omurgasızlar ise başkasının yardımıyla ayakta durur.

20 OCAK
Üç beş kişinin (kulübün) cebi para görsün diye bir camiayı "affettim" avuntusu ile ahlaksız ilan etmeye çalışanlar bilin ki ahlak para ile satılmıyor bu ülkede..

24 OCAK
Sabah faksla sordum UEFA'ya, "bugün gri takımımı giymeyi düşünüyorum uygun mudur?" Cevap bekliyorum..Bugün benimle randevusu olanlar lütfen kusura bakmayın, cevap gelmeden evden çıkamıyorum..

26 OCAK
Bazı az gelişmiş kurumların; kendi kendilerini yönetecek bir düzeye eriştirinceye kadar iktidarlarını devrettikleri sisteme MANDACILIK denir.. Örnek vermek isteyen var mı bu kurumlara?

28 OCAK
EY TFF! MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET, ARŞİVİNDEKİ ASİL KARARLARINDA (yönetim kurulu ve tahkim kurulu kararlarında) MEVCUTTUR! (yorulma Lozan'a, Ankara'ya gidip gelmekle diye söylüyorum..)

28 OCAK
TFF yönetimini beğenmeyen delegeler, Ana Statü mad.28/2,4,5 e göre 60 gün içinde yenibir yönetim oluşturulmasını sağlayabilirler.Bunun yani seçim sürecinin başlatılması için sadece süper lig kulüplerinin delege sayısı bile yeter.

31 OCAK
SAYIN ARIBOĞAN'IN "BELGELERİ AÇIKLAYACAĞIM" AÇIKLAMASINDAN, DAHA BAŞKA GİZLİ BELGELER DE OLDUĞUNU MU ANLAMALIYIZ? ZİRA BU TARZDAKİ BİR "AÇIKLAMA" İLANINDAN BİLGİ VERMEK, BİLİNMEYENİ BİLDİRMEK AMACI SEZİLİYOR..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor