Türkiye'ye 2. madalya Baltacı'dan

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda Türkiye'ye atletizm branşında ikinci madalyayı Özkan Baltacı kazandırdı. Disk atmada Özge Yılmaz'ın kazandırdığı bronz madalyanın ardından Erkekler çekiç atmada Özkan Baltacı da 3. olarak bronz madalyayı boynuna geç

Türkiye'ye  2. madalya Baltacı'dan

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda Türkiye'ye atletizm branşında ikinci madalyayı Özkan Baltacı kazandırdı.

Disk atmada Özge Yılmaz'ın kazandırdığı bronz madalyanın ardından Erkekler çekiç atmada Özkan Baltacı da 3. olarak bronz madalyayı boynuna geçirdi.

İlk hakkında 81 metrenin üzerinde bir atış yapmasına rağmen çekici belirli alanın az farkla dışına atarak faul yapan Özkan Baltacı, daha sonraki atışlarında 78.90 metrelik derece elde etti. Özkan Baltacı, bu atışıyla Türkiye rekorunu yenilerken EYOF'da da bronz madalyanın sahibi oldu. Çekiç atmada Macaristan'dan Bence Pastzor 83.11 ile oyunlar rekoru kırarak altın madalyanın sahibi olurken, Ukrayna'dan Sergiy Regeda, 79.83 ile gümüş madalya kazandı.

3 YILDA GELEN MADALYA

EYOF'da bronz madalya kazanan Özkan Baltacı'nın kısa ancak başarılarla dolu bir spor geçmişi var. 17 yaşında olan Özkan Baltacı, spora geç denilecek bir yaşta 14 yaşında başlamış. İzmirde 14 yaşındayken lisedeki beden eğitimi öğretmeninin keşfettiği Özkan Baltacı, daha sonra eski çekiççilerden Ercan Erdem ile çalışmaya başlamış. Kısa sürede çok yol kateden Özkan Baltacı, kısa bir süre önce Fransa'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanmıştı.

AMACI OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

3 yıl gibi kısa bir sürede uluslararası madalyalar kazanmaya başlayan Özkan Baltacı, gelecekten oldukça umutlu. Spora geç başladığını ifade eden Özkan, "Burada rekor kıran Macar sporcunun 6 yaşında elinde çekiçle fotoğrafları var. Spora erken başlamak gerek. Ben geç başlamama rağmen bu başarıları elde ettim. Gelecekte daha büyük başarılar yakalamak istiyorum. Bugün burada 2. olan Ukraynalı sporcuyu ben daha önce geçmiştim. Bugün 3. olduğunu üzülüyorum aslında. Gelecekte en büyük hedefim olimpiyat şampiyonu olmak. Büyüklerde Eşref Apak'ın elde ettiği başarıyı geçmek istiyorum" diye konuştu.

MADALYAYI KAPTI HOCASINA KOŞTU

Özkan Baltacı madalyasını alır almaz soluğu hocasının yanında aldı. Antrenörü Ercan Erdem'in elini öpen Özkan, Türk bayrağıyla statta tur attı. Özkan Baltacı'nın antrenörü Ercan Erdem, "Özkan'ın gelecekte daha başarılı olmaması hiçbir neden yok. Gençlerde Eşref Apak'ın rekorlarını bir bir kırıyoruz. En büyük hedefimiz olimpiyatlarda başarılı olmak. Bunun için 5-6 yıla ihtiyacımız var" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler