Türkiye'nin rakipleri belli oldu

İtalya'nın Pescara kentinde, 26 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 16. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye adına mücadele edecek futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve sutopu milli takımlarının gruplardaki rakipleri belli oldu. Futbolda, Tür

Türkiye'nin rakipleri belli oldu
İtalya'nın Pescara kentinde, 26 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 16. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye adına mücadele edecek futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve sutopu milli takımlarının gruplardaki rakipleri belli oldu.


Futbolda, Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Suriye, Fransa, Libya, Fas, İspanya, Tunus, Karadağ, Arnavutluk, Malta ve Yunanistan mücadele edecek.

(B) grubunda yer alan 21 Yaşaltı Milli Futbol Takımı, 25 Haziran'da Fransa, 27 Haziran'da da Malta ile karşılaşacak. 3'erli 4 gruptaki maçlar sonunda ilk sırayı alacak ülkeler, final ve üçüncülük için karşılaşacak. Gruplarda ikinci olacak takımlar ise 5 ile 8.'lik arasındaki dereceler için klasman karşılaşmalarında mücadele verecek. Futbolda, final maçı 5 Temmuz Pazar günü, üçüncülük karşılaşması ise 4 Temmuz Cumartesi günü oynanacak.

BASKETBOL

Oyunlara, bayanlar basketbolda 2 ayrı grupta, Türkiye ile birlikte Yunanistan, Malta, Sırbistan, Hırvatistan, Arnavutluk ve evsahibi İtalya katılacak.

Türkiye (B) grubunda, Yunanistan, Sırbistan ve Malta ile mücadele edecek. Milliler grupta sırasıyla Sırbistan, Malta ve Yunanistan ile karşı karşıya gelecek.

Gruplarında ilk 2 sırada yer alacak ülkeler, finale kalabilmek için karşılaşırken, 3. olacaklar ise beşincilik-altıncılık maçı yapacak.
Bayanlar Basketbolda final ve üçüncülük karşılaşmaları ise 2 Temmuz Perşembe günü oynanacak.

Erkekler basketbol maçlarında ise toplam 9 ülke altın madalyaya uzanabilmek için mücadele verecek. (B) grubu evsahibi İtalya, Türkiye, Libya, Arnavutluk ve Karadağ'dan oluşurken, (A) Grubu'nda ise Yunanistan, Sırbistan, Hırvatistan ve Fas yer alacak.

Türkiye grupta sırasıyla Karadağ, İtalya, Libya ve Arnavutluk ile karşılaşacak. Gruplarda ilk 4 sıra içinde yer alacak takımlar yollarına devam ederken, sadece (B) grubundaki 5. takım oyunlara veda edecek.

Erkekler basketbolda final ve üçüncülük karşılaşmaları, 4 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.

HENTBOL

Bayanlar hentbolda (A) ve (B) gruplarında toplam 9 takım altın madalyaya uzanmak için karşı karşıya gelecek.

Türkiye (A) Grubu'nda, Hırvatistan, İtalya, Yunanistan ve İspanya ile mücadele ederken, (A) grubunda da Sırbistan, Slovenya, Fransa ve Karadağ yer alacak.

Gruptaki ilk maçında İspanya karşısına çıkacak bayan milliler, daha sonra sırasıyla Yunanistan, İtalya ve Hırvatistan ile karşılaşacak.
Grubunu ilk 2 sırada bitirecek ülkeler final vizesi almaya çalışacak. 3. ve 4. olacak ekipler ise 5. ve 8.'lik arasındaki sıralamayı belirleyecek klasman maçları oynayacak. Final ve üçüncülük mücadeleleri de 4 Temmuz Cumartesi günü oynanacak.

Erkeklerde ise (A) grubunda, Slovenya, Fransa, Sırbistan, Cezayir ve Arnavutluk, (B) grubunda da Türkiye, Bosna Hersek, Tunus, Yunanistan ve İtalya yer alacak. Türkiye grubunda sırasıyla Bosna Hersek, İtalya, Tunus ve Yunanistan ile karşı karşıya gelecek.

Gruplarında ilk 2 sırada yer alacak takımlar final ve üçüncülük maçlarını oynamaya hak kazanacak. Final ve üçüncülük karşılaşmaları oyunların son günü olan 5 Temmuz Pazar günü yapılacak.

VOLEYBOL

Erkekler voleybol müsabakalarında 2 grupta toplam 10 ülke yarışacak.

Türkiye'nin bulunduğu (B) grubunda, İspanya, Karadağ, Tunus ve Arnavutluk mücadele edecek. (B) grubunda da İtalya, Slovenya, Yunanistan, Fas ve Fransa yer alacak.

Gruptaki ilk maçını Tunus ile yapacak Türkiye, daha sonra da Karadağ, Arnavutluk ve İspanya ilk karşılaşacak. Gruplarında ilk iki içinde yer alacak ülkeler, finale yükselebilmek için karşı karşıya gelecek. Erkekler voleybolda final ve üçüncülük mücadeleleri, 5 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Bayanlar voleybol maçlarında ise (A) grubunda Türkiye, Yunanistan, Arnavutluk ve Bosna Hersek, (B) grubunda ise Hırvatistan, İtalya, Cezayir ve Fransa yer alacak.

Türkiye sırasıyla Yunanistan, Arnavutluk ve Bosna Hersek ile gruptan çıkmak için mücadele verecek. Gruplarda birinci ve ikinci sırayı alacak ülkeler finale yükselmeye çalışacak. Bayanlarda final ve üçüncülük karşılaşmaları, 4 Temmuz Cumartesi günü oynanacak.

SUTOPU

Türkiye sutopu branşında, İspanya, Hırvatistan ve Yunanistan ile (A) grubunda mücadele verecek. (B) grubu ise Fransa, Karadağ, Sırbistan, Libya ve İtalya'nın mücadelesine sahne olacak.

Grupta milliler sırasıyla İspanya, Yunanistan ve Hırvatistan ile karşılaşacak. Gruplarda ilk içinde yer alacak ekipler, finale yükselmeye çalışacak. sutopunda, final ve üçüncülük mücadeleleri de oyunların son günü olan 5 Temmuz Pazar günü yapılacak. Diğer takımlar ise klasman maçları oynayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor