Türkiye'nin "Perileri" gururlandırdı

-RUSYA: 59 - TÜRKİYE: 42 A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde Rusya'ya 59-42 mağlup olarak gümüş madalya kazandı. Finale kadar yükselerek tarih yazan Potanın Perileri, olimpiyat elemelerine katılacak. MAÇA İYİ BAŞLAYAM

Türkiye'nin "Perileri" gururlandırdı

-RUSYA: 59 - TÜRKİYE: 42

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde Rusya'ya 59-42 mağlup olarak gümüş madalya kazandı. Finale kadar yükselerek tarih yazan Potanın Perileri, olimpiyat elemelerine katılacak.

MAÇA İYİ BAŞLAYAMADIK

Potanın Perileri maça, Birsel Vardarlı, Tuğba Palazoğlu, Şaziye İvegin, Kristen Nevlin ve Nevriye Yılmaz beşiyle başladı. İlk hücumda Rusya'ya potayı göstermeyen basketbolcularımız, Nevriye'nin basketiyle ilk dakikayı 2-0 önde geçti. Serbest atışlar ve Korstin ile 4 sayı bulan Rusya, 2. dakika sonunda 4-2 öne geçti. Rusya, Danilochkina ile durumu 7-2 yaptı. Birsel'in turnikesiyle durum 7-4 yapan Türkiye, farkı 3'e indirdi.

Türkiye, Nevlin'in serbest atıştan bulduğu sayıyla durumu 7-5 yaptı. Hücumda üst üste Nevriye ile sayı bulamadık. Rusya, Stepanova'nın basketiyle durumu önce 9-5 yaptı daha sonra Korstin'in serbest atıştan kazandırdığı sayıyla 5. dakikayı 10-5 önde geçti. Hücumda sürekli boş dönen Potanın Perileri karşısında Rusya, 7. dakikada durumu 12-5 yaptı.

Pota altında Stevanova'yı durduramayan Türkiye, ilk çeyrekte son 2 dakikaya 14-5 geride girdi. Son 1 dakikaya 16-5 geride giren Türkiye, uzun süren sessizliğini Seda'nın serbest atıştan bulduğu sayılarla bozdu ve durumu 16-7 yaptı. Kuzina ile 3 sayılık isabet bulan Rusya karşısında Gülşah ile 1 salı bulan Türkiye. ilk çeyreği 11 sayı farkla 19-8 geride tamamladı.

İKİNCİ ÇEYREKTE OYUNU DENGELEDİK

İkinci çeyreğe 5-2'lik seriyle başlayan Rusya, 12. dakikayı 24-10 önde geçerken, Şaziye hızlı hücum sonrası 2 sayı bulan Türkiye, durumu 24-12 yaptı. Stepanova'nın basketine Bahar'ı 3'lüğüyle cevap veren Türkiye, farkı 26-15 ile farkı 11'e indirdi. Rakibini durduran Potanın Perileri bu kez de Şaziye'nin üçlüğüyle durumu 26-18'e getirdi. Milli takımımız, Birsel'in basketiyle durumu 28-20 yapınca Rusya mola aldı.

Mola dönüşü iki takım da hücumda sayı bulmakta zorlanmaya başladı. Türkiye, Nevlin'in serbest atıştan bulduğu sayıyla durumu 28-21 yaparak farkı 7'ye indirdi. Ribaundlarda biraz olsun durumu dengeleyen Türkiye, oyuna ortak olmaya başladı ve Şaziye'nin basketiyle durumu 28-23'e getirdi. Boş kalan Arteshina'nın üçlüğüyle Rusya, durumu 31-23 yaptı. Stevanova ile bir basket daha bulan Rusya, devreyi 33-23 önde tamamladı.

RUSYA'YA YETİŞEMİYORUZ

İkinci yarıya 6-0'lık seriyle başlayan Rusya, 22. dakikada durumu 39-23 yaptı. İlk 3.5 dakikada sayı bulamayan Türkiye, fark 16'ya çıkınca mola almak zorunda kaldı. Türkiye, ikinci yarıdaki ilk basketini 24. dakika dolarken Nevriye ile buldu ve durum 40-25 oldu. Pota altını iyi kullanan Rusya karşısında Birsel ile bir basket daha bulan Potanın Perileri. 25. dakika sonunda durumu 42-27 yaptı.

Birsel ile bir basket daha bulan Türkiye, durumu 42-29 yaparak farkı 13'e indirdi. Yeniden toparlanan Rusya, 4-0'lık seriyle 28. dakikayı 46-29 önde geçti. Işıl ve Nevlin'in serbest atıştan bulduğu basketlerle Türkiye, son dakikaya girilirken durumu 46-32 yaptı. Işıl ile durumu 46-34 yapan Potanın Perileri, son çeyreğe 12 sayı geride girdi.

YORGUNLUK KURBANIYIZ

Çeyreklere iyi başlayamama durumumuz son çeyrekte de devam etti. Rusya, 7-0 lık seriyle çeyreğe başladı ve durumu 53-34 yaptı. Fark 19'a çıkınca Türkiye, mola aldı. Son çeyrekte sayı bulamayan bayan basketbolcularımız karşısında oyunun kontrolünü eline alan Rusya 35. dakikada durumu 55-34 yaptı ve farkı 21'e çıkardı.

Türkiye, son çeyrekte ilk basketini 5.5 dakika sonra Nevriye ile bulabildi ve durum 55-36 oldu. Işıl'ın 3 sayılık isabetiyle de durum 55-39'a geldi. İlk yarıda çok az süre alan Işıl Alben, ikinci yarıda Türkiye'nin en etkili ismi oldu. Işıl, son 3 dakikaya girilirken çaldığı topu baskete çevirdi ve durum 55-41 oldu. Rakibi karşısında daha önceki maçların yorgunluğunu hisseden Potanın Perileri, Rusya'ya 59-42 mağlup oldu.

POTANIN PERİLERİ ALKIŞLARLA AVRUPA İKİNCİSİ

Büyük bir başarı göstererek finale kadar yükselen ancak Rusya'ya yenilen Potanın Perileri, gümüş madalya kazanarak herkesi gururlandırdı. Bayan basketbolcularımız, daha önce sadece 1 kez çeyrek final oynadığı turnuvada gümüş madalya kazarak tarihe geçti.

Olimpiyat elemesi oynamaya hak kazanan Potanın Perileri, ilk 5 sıra içinde yer aldığı için 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na da direkt katılma hakkı kazandı.

Rusya ise üst üste 6. kez çıktığı finalde 3. kez Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor