Türkiye'nin en büyük spor kompleksi

TFF'nin Riva'da bulunan tesislerinin yerine inşa edilecek olan Türkiye'nin en büyük spor kompleksinin temel atma töreni yapıldı.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından inşa edilecek Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin temel atma tö

Türkiye'nin en büyük spor kompleksi

TFF'nin Riva'da bulunan tesislerinin yerine inşa edilecek olan Türkiye'nin en büyük spor kompleksinin temel atma töreni yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından inşa edilecek Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin temel atma töreni yapıldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu törende davetlilere hitap eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türk sporu için çok önemli bir adımın atıldığını belirterek, "Milli takımlarımız ve alt yapımızın hizmetinde olacak, sahalara, salonlara, çok sayıda imkana sahip bir tesisi hep birlikte, el birliğiyle ülkemize kazandırıyoruz" dedi.
 
Demirören: İstikrar ve Kalıcı Başarılar Sağlanmalı
 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim olarak göreve başladıkları günden itibaren, dünü hatırlayarak geleceğe baktıklarını belirterek , Türk futbolunun önemli bir istikrar sorunu olduğunu aktararak, "Uluslararası platformlarda istikrarı, kalıcı başarıları sağlayamamamız, içinde bulunduğumuz sorunlardan kaynaklanmaktadır. Hep alt yapı eksikliğinden bahsedip, bu konunun arkasına sığındık ama çözüm noktasında uzun yıllardır kayda değer adımları atamadık. Türkiye gibi 75 milyonluk bir ülkenin kendi alt yapısından oluşmuş bir milli takım çıkaramıyorsak, ülke dilini konuşamayan oyuncuları kadroya almak zorunda kalıyorsak, en son 2002'de, ondan önce de 1954'te Dünya Kupası'na gidebilmişsek, mevcut durumu ciddi ciddi düşünmek zorundayız" diye konuştu.
 
Önce Protokol, Sonra Temel Atma
 
Törende konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından bir protokol imzalandı.
 
Maliyetin 3'te 2'sinin TFF tarafından, kalan 3'te 1'nin ise Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nca karşılanmasını öngören protokolün imzası sonrası, törende yer alan tüm önemli konukların katılımıyla bu kez temel atma gerçekleştirildi.
 
Türk Sporu En Büyük Spor Kompleksine Kavuşacak
 
Riva'da temeli atılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin 14 aylık bir sürede tamamlanması planlanıyor.
 
İnşasına başlanan tesisin, futbol milli takımlarının tüm kamp programlarını gerçekleştireceği, eğitimlerin verilebileceği bir kompleks olacağı açıklandı.
 
Türkiye'nin ve dünyanın sayılı modern tesisleri arasında yer alacağı belirtilen Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin, TFF'nin en büyük altyapı yatırımı olacağı vurgulandı. Tesisin ayrıca çevreye duyarlı, yenilenebilir enerji kabiliyeti, tasarruf odaklı yapısıyla üst düzey bir standardı içerdiği ve LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Sertifikası'nın en güçlü adayı olacağı aktarıldı.
 
Toplam 235 Bin Metrekare Alanda Yer Alacak
 
Projesi Türk bayrağındaki ay-yıldız şeklinde yapılan tesisin, toplam 235 bin metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük spor kompleksi olacağı bildirildi.
 
Nizami futbol sahaları, tenis kortları, mini golf sahası, mini gölet ve yürüyüş alanları, koşu parkurları, açık otopark ve rekreasyon alanlarından oluşacak tesis, 17 bin 643 metrekarelik kapalı alanıyla, yönetim, konferans, toplantı, konaklama, sağlık kulübü, restoran gibi tüm idari ve sosyal alanları da bünyesinde barındıracak.
 
Milli Takımlara Otel Hizmeti Verecek
 
Yeni spor kompleksi, 8 bin metrekareden oluşan 3 katlı konaklama bölümüyle milli takımlara otel hizmeti sunacak.
 
İçerisinde 2'si suit toplam 85 odanın yer alacağı konaklama bloğunda, toplantı odaları, konferans salonları, hobi alanları ve restoranların bulunacağı, bu alanın ayrıca misafirlerin de ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenleneceği ifade edildi.
 
İki katlı olarak planlanan sağlık kulübünde, fitness salonu, yüzme ve terapi havuzları, hamam, sauna, masaj ve tedavi odaları bulunacak.
 
Öte yandan, mevcut arazide bulunan futbol sahalarının sayısının 5'e çıkarılıp, zeminlerinin yenileneceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor