Türkiye'nin amacı madalya kazanmaktır

 Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum'da düzenlenecek olan 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF) madalyalar kazanmak istediklerini söyledi.  Yarar, federasyon tarafından Erzurum'daki bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde ya

Türkiye'nin amacı madalya kazanmaktır
 Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum'da düzenlenecek olan 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF) madalyalar kazanmak istediklerini söyledi. 
 
Yarar, federasyon tarafından Erzurum'daki bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, kış sporları açısından önemli bir sürece girdiklerini anlattı. 
 
Yoğun bir sezon geçireceklerini belirten Yarar, "2019 EYOF'a gideceğimiz yolda dolu dolu geçirmemiz gereken iki sezonumuz var. Erzurum yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Bu Erzurum ve ülkemiz için büyük bir şeref. Erzurum'un bu organizasyonu hakkıyla geçireceğine inanıyorum" dedi. 
 
Yarar, federasyon olarak kış sporlarında sportif başarılara odaklandıklarını aktardı. 
 
Türkiye'nin kış sporlarında önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığına işaret eden Yarar, "Ülkemizde büyük bir üniversite oyunları yapıldı. Üniversite oyunları, kayak sporları açısından 5'inci kategorideki bir organizasyon. Dünya sıralamasında bir olimpiyat kadar değerli değil ama yine de önemli bir organizasyon. Hedefimiz de 2026 olimpiyatlarıdır. Üniversite oyunları, büyük bir zemin oluşturdu, önemli yatırımlar yapılmasını sağladı. Bu tecrübelerle Türkiye, en üst seviyeye gitmelidir" ifadelerini kullandı. 
 
Yarar, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"EYOF, Avrupa çerçevesinde gençlik festivalidir. Geçen yıl yapılan şampiyonayı inceledim Türkiye'nin rahatlıkla altından kalkabileceği bir organizasyon ama bizim için önemli olan bir organizasyonu düzenlemek değil orada madalya kazanmaktır. Türkiye, şimdiye kadar üniversite oyunlarında hiçbir madalya alamadan sadece organizasyon boyutunda kaldı. Bu üzücü bir durum. Kış sporlarında artık madalya kazanmaya yoğunlaşmamız lazım. Güney Kore gibi bizden sonra bu sporla tanışan ülke, madalyalar kazanıp olimpiyatlara ev sahipliği yapıyorsa bizim iyi düşünmemiz lazım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler