Türkiye'den futbolda flaş hamle

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), EURO 2024’ü almak için adaylık dosyası ön çalışmalarına başladığı öğrenildi. 2016 ev sahipliği 1 oyla Fransa’ya kaptırılmış, Platini’nin söz verdiği 2020’den ise Fransız futbol adamının şampiyonayı tüm Avrupa’ya yayma

Türkiye'den futbolda flaş hamle
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), EURO 2024’ü almak için adaylık dosyası ön çalışmalarına başladığı öğrenildi. 2016 ev sahipliği 1 oyla Fransa’ya kaptırılmış, Platini’nin söz verdiği 2020’den ise Fransız futbol adamının şampiyonayı tüm Avrupa’ya yayma planı sonrası TFF tarafından vazgeçilmişti.
 
KARAR 2018’DE VERİLECEK
Yapımı süren 28 yeni stadyumdan kriterlere uyan 13’ünün gelecek yıl sonuna dek devreye girmesiyle Türkiye, UEFA’nın karşısına tüm statları hazır, çok güçlü bir dosyayla çıkacak. 
 
İstanbul Olimpiyat Stadı’nda finali düşünülen dev organizasyonda Ülker Stadı, TT Arena ve Vodafone Arena’dan ikisi ile Eskişehir, Antalya, Ankara, Kayseri, Konya, Trabzon, Samsun, Bursa, Mersin’de inşa edilen yeni statlar da kullanılabilecek. Yarışta Türkiye’nin en dişli rakibi ise Almanya olacak. Adaylık dosyası 2017’de sunulacak, karar 2018’de açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler