Türkiye'den Avrupa'ya hangi takımlar gidiyor?

Spor Toto Süper Lig'de son hafta mücadeleleri tam anlamıyla nefes kesti. Özellikle Başakşehir ile Trabzonspor arasında yaşanan UEFA Avrupa Lig'i mücadelesi son derece heyecan yarattı. Lig'de son düdük çaldı ve Avrupa'da ülkemizi temsil edecek takımlarımız

Türkiye'den Avrupa'ya hangi takımlar gidiyor?
Spor Toto Süper Lig'de son hafta mücadeleleri tam anlamıyla nefes kesti.
 
Özellikle Başakşehir ile Trabzonspor arasında yaşanan UEFA Avrupa Lig'i mücadelesi son derece heyecan yarattı. Lig'de son düdük çaldı ve Avrupa'da ülkemizi temsil edecek takımlarımız belli oldu.
 
İşte temsilcilerimiz
 
Şampiyonlar Ligi
 
Galatasaray: Süper Lig'i şampiyonlukla bitiren Sarı Kırmızılılar Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma şansı yakaladılar ve bu büyük organizasyonda 3. torbada yer alacak.
 
Fenerbahçe: Fenerbahçe ligi 2. sırada bitirmeyi geçtiğimiz hafatada garantiledi. Başakşehir beraberliğiyle Fenerbahçe'nin bu sezonu ikinci tamamlayacağı kesinleşti. Şampiyonlar Ligi'da grup kuralarına katılabilmek için 2 eleme turunu geçmesi gereken Kanarya'nın ilk rakibi 7 Ağustos'ta belli olacak.
 
Avrupa Ligi
 
Beşiktaş: Kartal iyi başladığı sezonda ligi 3. sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi'ne direk katılma hakkı kazandı.
 
İstanbul Başakşehir: Süper Lig'e bu sezon yükselen ve Abdullah Avcı ile başarılı bir performans gösteren Başakşehir, ligi 4. sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantiledi. Avcı ve öğrencileri gruplara kalmak için 2 ön eleme oynayacaklar.
 
Trabzonspor: Sezon içinde inişli çıkışlı bir performans gösteren Bordo Mavili ekip, son hafta maçında Sivasspor ile berabere kaldı ancak Bursaspor'da rakibi ile berabere kalınca ikili avreajla ligi 5. sırada bitirdi. Trabzonspor Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için 3 ön eleme oynayacak. Karadeniz ekibi sezonu erken açmak zorunda kalacak.
 
Bursaspor: UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle Yeşil Beyazlılar, Kupa finalisti olmasına rağmen bu şansını yitirmiş görünüyor. Bursaspor, kupa finalinde eğer Galatasaray'ı yener ve UEFA kararını bozarsa UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansını yakalıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler