Türkiye'de kaç taraftar yasaklı?

Sporda şiddetin önlenmesine yönelik kanunun yürürlüğü girdiğ i2011'den bu yana 7 bin 607 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Yurt genelinde 2 bin 733 kişinin stadyuma giriş yasağı bulunuyor. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, asayiş suçlarının bir kısmını

Türkiye'de kaç taraftar yasaklı?
Sporda şiddetin önlenmesine yönelik kanunun yürürlüğü girdiğ i2011'den bu yana 7 bin 607 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Yurt genelinde 2 bin 733 kişinin stadyuma giriş yasağı bulunuyor.
 
İçişleri Bakanlığı verilerine göre, asayiş suçlarının bir kısmını, spor müsabakaları sırasında meydana gelen olaylar oluşturuyor. Spor müsabakalarında şiddetin önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığınca daha önce "Spor Olayları Projesi" uygulamaya konuldu.
 
Projeyle spor müsabakalarında istenmeyen olayların meydana gelmesinin önlenmesi ve bu olaylara karışan kişilerin bir sonraki girişlerinin engellenmesi hedefleniyor. 
 
Bu kapsamda, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine Dair Kanun'un yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2011 tarihinden bu yana 7 bin 607 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.  2 bin 733 kişi hakkında spor müsabakalarını seyirden men cezası verildi. Bu kişilerin cezaları halen devam ediyo

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler