'Türkiye'de bilinmeyen bir takım'

 Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Macaristan ekibi Videoton hakkında açıklamalarda bulundu. Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Karabükspor deplasmanından 1-1'lik beraberlik ve iki puan kayıpla dönen Trabzonspor

'Türkiye'de bilinmeyen bir takım'

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Macaristan ekibi Videoton hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Karabükspor deplasmanından 1-1'lik beraberlik ve iki puan kayıpla dönen Trabzonspor'da gözler Perşembe günü oynanacak olan Videoton maçına çevrildi. Teknik direktör Güneş'in Macar takımı karşısında Karabükspor karşısına çıkan kadrodan önemli değişiklikler yapması bekleniyor.

 

KADRO DEĞİŞİYOR

Karabükspor karşısında sergilediği futbol ve aldığı sonuçla eleştiri oklarının hedefi olan Trabzonspor gözünü, perşembe günü kendi sahasında Macaristan'ın Videoton takımıyla oynayacağı UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçına çevirdi. Kendi sahasında gol yemeden galibiyet almayı hedefleyen bordo - mavililerde Teknik Direktör Şenol Güneş, Karabükspor maçındaki kadroda önemli değişiklikler yapacak. Geçen sezondan kalan cezası nedeniyle forma giyemeyecek olan Kaptan Tolga Zengin'in yerine Onur'un forma giyeceği Trabzonspor'da, defansta formsuz bir görüntü veren Mustafa'nın yerine Sol Bamba'nın, Vittek'in yerine ise sakatlığı geçen Halil'in sahaya çıkması bekleniyor. Karabük maçında cezası nedeniyle oynamayan Colman'ın da takıma dönmesiyle Trabzonspor, Videoton karşısına ideale yakın 11'le çıkacak.

 

HİÇBİR TAKIM ZAYIF DEĞİL

UEFA Avrupa Ligi Play - Off turunda eşleştikleri Macaristan'ın FC Videoton ekibinin 'kolay rakip' olduğu yönündeki görüşlere katılmadığını söyleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Geçmişi olan ama şu an Türkiye'de bilinmeyen bir takım. Dolayısıyla bilmeden konuşmayı çok sevdiğimiz için bunları dinleyeceğiz, önemli değil. Hiçbir rakip zayıf takım değildir. Kaldı ki 2 takım eleyerek buraya geldi. Önemli olan rakiplerin form durumudur. Bu açıdan baktığımızda Slovan Bratislava ile Belçika'nın Gent takımını eleyerek geldi. Özellikle savunma anlayışında iyi olduğunu, iyi kapanan bir takım olduğunu ve teknik olarak da oyuna iyi çıktığını biliyoruz. Onun için 'zayıf takım' deyip de karşımıza iyi bir takım çıktığı zaman şaşırmayalım, paniklemeyelim. Biz de şaşırmak istemiyoruz" diye konuştu.

 

HEDEF İLK MAÇTA GOL YEMEDEN KAZANMAK

Güneş, birilerinin kamuoyuna rakipleri için 'zayıf takım' havasını verdiğini vurgulayarak, "Kim kime göre zayıf, kim ne kadar güçlü o sahada belli olur. Trabzonspor olarak bizim turu geçecek gücümüz var, buna inanıyoruz. Bunun için sahaya çıkacağız. Ama ciddi bir rakiple oynayacağımızı ve eleyebilmek için de ciddi şekilde çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Kamuoyunda seyircimize bunu böyle lanse etmek isteyenler olabilir ama seyircimiz de bilecek ve şartlar ne olursa olsun bize destek olacak. Özellikle perşembe günü sahamızdaki ilk maçta gol yemeden kazanmak önemli. Bu anlayışla oynayacağız. Burada bizi zorlayacaklar. Özellikle savunma anlayışında iyi oynadıkları için etkili işler yapıyorlar. Daha önceki maçlarına baktığınızda söylenenle aldıkları sonuç örtüşüyor. Çok iyi kapanan, top tekniği iyi, yabancıları çok olan bir takım. Teknik ve çabuk oynuyor. Ama bunu aşacak oyun yapısını sahaya yansıtacağımızı düşünüyorum. Bunları söylerken onları övmek için değil, sadece bunların da bilinmesinde fayda olduğu için vurguluyorum. Çünkü rakibin gücü, geçmişi, bugünü ne olursa olsun oyuncular ve seyirciler olarak topyekün savaşarak, oynayarak kazanacağımızı düşünüyoruz. Onun için 'hadi çıkın oynayın, kazanırsanız bir sizin yanınızdayız' demek yerine hep birlikte sahanın içerisinde olacağız. Böyle düşünürsek daha iyi olur. Gruplara katılacak gücümüz var. Rakipten iyi olduğumuzu düşünüyoruz, bunu da sahada göstereceğiz" dedi.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener de, ekonomik ve prestij olarak Avrupa'da yer almanın önemine işaret ederek, Videoton maçına bunun bilinciyle hazırlandıklarını söyledi.

 

VİDEOTON GELİYOR

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi Play - Off turundaki rakibi Macaristan'ın Videoton takımı yarın (çarşamba) Trabzon'a gelecek. Saat 15.45'te özel uçakla Trabzon havalimanına gelecek olan Videoton'un Teknik Direktörü Paulo Souza ve bir oyuncu yarın akşam saat 20.00'de Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda basın toplantısı yapacak. Macar ekibinin saat 20.30'da yapacağı antrenmanın da ilk 15 dakikası basına açık olacak. Videoton, maçın ardından ise Trabzon'da kalacak. Cuma günü saat 11.00'de Trabzonspor Kamp ve Eğitim Merkezi'nde antrenman yapacak olan Macar ekibi, Cuma günü saat 16.00'da kentten ayrılacak.

 

SON ANTRENMAN TESİSLERDE

Trabzonspor ise yarın akşamki antrenmanı Hüseyin Avni Aker Stadyumu yerine Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapacak. Saat 17.00'de başlayacak olan çalışmanın ilk 15 dakikasında basın mensupları görüntü alabilecek. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve futbolculardan Sol Bamba ise saat 19.30'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda basının karşısına çıkacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler