Türkiye ve Gürcistan spor işbirliği yapılacak

Batum'da, "Acara-Doğu Karadeniz Spor Çalıştayı" düzenlendi.  

Türkiye ve Gürcistan spor işbirliği yapılacak
Batum'da, "Acara-Doğu Karadeniz Spor Çalıştayı" düzenlendi.

Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu tarafından bir otelde düzenlenen çalıştaya, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Valeri Beradze, Acara Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Muhran Vahtangadze ile Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerinin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürleri ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Artvin Temsilcisi Berna Kirişturna katıldı.

Temizkan, çalıştayda yaptığı konuşmada, spor alanında Doğu Karadeniz'in Türkiye'de öne çıktığını vurgulayarak, "Acara ise Gürcistan'da spor alanında önde gelen bölgelerden. Dolayısıyla biz bu iki bölgeyi aradaki sınırı ortadan kaldırarak birleştirmek, birbirlerinin tesislerinden faydalanmalarını ve tecrübe paylaşımı başta olmak üzere ortak çalışmalar yapılmasını sağlamak istiyoruz. Hedefimiz Türkiye ile Gürcistan'ın spor alanında gelişmesi ve bunu yaparken de iki ülkenin sporcularının ortak hareket etmesi ile ilişkilerin daha da gelişmesidir" dedi.

Spor yetkililerinin öncelikle birbirlerini tanımalarını amaçladıklarını kaydeden Yasin Temizkan, "Toplantıda spor alanındaki iş birliği tüm boyutlarıyla ele alındı. Branşlar üzerinden görüşüldü, mevcut çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Önümüzdeki dönem yapılacak faaliyetler hakkında da bilgiler verildi ve bir yol planı hazırlandı. İlk aşamada bir çalışma grubu oluşturuldu ve bu çalışma grubunun toplantısını da önümüzdeki günlerde Batum'da ev sahipliğimizde düzenleyeceğiz" diye konuştu. 
Temizkan, bir sonraki aşamada ise antrenörler toplantısı gerçekleştireceklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Çeşitli branşlarda antrenörleri bir araya getireceğiz. Devamında ise ortak kamplar ve müsabakalar düzenleyerek, genç sporcuları yetiştirmeye yönelik ortak faaliyetler gerçekleştirmek istiyoruz. İki tarafta da isteklilik oldukça yüksek. Judo, tekvando, güreş, hentbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi başta olmak üzere birçok spor alanı iş birliğinin kapsamında yer alacak. Türkiye'de tesisleşme bakımından da iyi seviyedeyiz. Gürcistan ise tecrübe ve antrenör sayısı bakımından iyi konumda. Dolayısıyla biz bunları birleştirip iki tarafın da faydasına olacak çalışmalar yapmak istiyoruz."

Temizkan, Türkiye ile Acara'nın turizm ve ticaret başta olmak üzere birçok alandaki ilişkilerinin üst düzeyde olduğuna dikkati çekerek, spor alanında başladıkları bu çalıştayları diğer alanlarda da devam ettirmeyi planladıklarını kaydetti.

Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Valeri Beradze ise iki ülke arasında gerçekleştirilen spor çalıştayının önemli bir görüşme olduğunu ve spor alanındaki iş birliğini daha da geliştireceklerini belirterek, "Aynı zamanda iki ülke arasında uluslararası ortak spor turnuvaları düzenlenecek" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor