Türkiye Macaristan'a takılıp düştü

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 6. maçında Macaristan'ı ağırlayan Türkiye, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Millilerimiz'in golü 63'te Burak Yılmaz'dan gelirken, Macaristan'ın golünü 71'de Böde kaydetti.2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D

Türkiye Macaristan'a takılıp düştü

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 6. maçında Macaristan'ı ağırlayan Türkiye, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Millilerimiz'in golü 63'te Burak Yılmaz'dan gelirken, Macaristan'ın golünü 71'de Böde kaydetti.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 6. maçında A Milliler, Kadıköy'de Macaristan'ı ağırladı. 90 dakika sonunda sahadan galip çıkmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.  
 
Mücadele, her iki ekibinde karşılıklı ataklarıyla başladı. Millilerimiz, 17. dakikada Umut Bulut'la gole çok yaklaştı. Orta alandan Arda Turan'ın pasına hareketlenen Umut Bulut, ceza alanında topla buluştu. Umut, sağ çaprazda boş kaleye topu gönderemedi. 23. dakikada rakip kalede Alper Potuk'un şutuyla bir tehlike daha yaratan Türkiye, bu fırsattan da yararlanamadı. 
 
Macarlar direğe takıldı
 
Serbest vuruşta iyi yükselen Vanczak'ın kafa vuruşunu Onur, uzaklaştırdı. Kaleciden dönen topa bir kez daha hareketlenen Vanczak'ın dar açıdan çıkardığı şut kaleci Onur'a çarparak üst direkte patladı ve Macarlar, önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.     
 
Millilerimiz, 41. dakikada Alper Potuk'la bir tehlikeli atak daha yarattı. Sol çaprazdan şık çalımlarla ceza alanına sokulan Potuk, Burak Yılmaz'a pasını aktaradı ancak top boş pozisyonda ağlarla buluşmadı. 
 
Karşılaşmanın hakemi ilk yarıya 1 dakikalık duraklama süresi ilave etti. Kalan dakikalarda da gol sesi çıkmadı ve taraflar, soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti. 
 
Goller ikinci yarıda geldi
 
İkinci yarıya da aynı baskıyla başlayan Türkiye, golü 63. dakikada buldu. Arda Turan'ın sol kanattan ortasında iyi yükselen Burak Yılmaz'un kafa vuruşunda top, Gabor Kiraly'nin bacakları arasından filelerle buluştu.
 
Macarların bu gole cevaı 71. dakikada geldi. Sol kanattan Tamas Kadar'ın kullandığı uzun taç atışında savunmada Semih Kaya topu uzaklaştıramayınca Daniel Böde önünde bulduğu topu ağlara gönderdi ve skora eşitlik geldi: 1-1.
 
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor