Türkiye Letonya 5. randevuda

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda yarınki rakibi Letonya ile 5. kez karşı karşıya gelecek.Milliler, Letonya ile yaptığı ikisi resmi, ikisi özel 4 maçtan birini kazandı, ikisinde berabere kaldı, birini de yitirdi.İki ülke

Türkiye Letonya 5. randevuda

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda yarınki rakibi Letonya ile 5. kez karşı karşıya gelecek.

Milliler, Letonya ile yaptığı ikisi resmi, ikisi özel 4 maçtan birini kazandı, ikisinde berabere kaldı, birini de yitirdi.

İki ülke A milli futbol takımları arasındaki ilk maç 22 Haziran 1924'te Riga'da yapıldı. Özel maçı Türkiye 3-1 kazandı, ay-yıldızlı ekibin gollerinin 3'ünü de Zeki Rıza Sporel attı.

2004 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off baraj maçlarında ise Letonya, 15 Kasım 2003 tarihinde Riga'da yapılan karşılaşmayı 1-0 kazandı. 19 Kasım 2003'te İstanbul'da, BJK İnönü Stadı'nda yapılan rövanş maçında İlhan Mansız ve Hakan Şükür'ün golleriyle 2-0 öne geçen Türkiye, üstünlüğünü koruyamadı ve kalesinde gördüğü 2 golle müsabaka 2-2 bitti. Eşleşmede kesin favori gösterilen Türkiye, final biletini sürpriz biçimde Letonya'ya kaptırdı.

Türkiye ile Letonya arasındaki son maç 28 Mayıs 2013'te Almanya'nın Duisburg kentinde yapıldı. Özel karşılaşma 3-3 biterken, Türkiye'nin gollerini Olcay Şahan, Selçuk İnan ve Veysel Sarı attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler