Türkiye karatesi resmen tanındı

Dünya Karate Federasyonu (WKF), Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın başında bulunduğu Dünya Shotokan Karate Birliği’ni resmen tanıdı. Shotakan, WKF’nin onayladığı ilk stil organizasyonu oldu.Son yıllarda tatamide elde ettiği başarılı sonu

Türkiye karatesi resmen tanındı

Dünya Karate Federasyonu (WKF), Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın başında bulunduğu Dünya Shotokan Karate Birliği’ni resmen tanıdı. Shotakan, WKF’nin onayladığı ilk stil organizasyonu oldu.

Son yıllarda tatamide elde ettiği başarılı sonuçların yanı sıra uluslarararası kurullarda da etkinliğini artıran Türk karatesine müjdeli haber. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın başkanlığını yaptığı Dünya Shotakan Karate Birliği (W.S.K.U), WKF’den onay aldı. İstanbul’a gelen Dünya Karate Federasyonu Genel Sekreteri George Yeurolimpos, müjdeli haberi Dünya Karate Birliği ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ile Genel Sekreter Ercüment Taşdemir’e bildirdi. Buna göre Shotakan müsabakaları bundan böyle WKF gözetim ve denetiminde yapılacak.

35 ÜYE ÜLKE VE BAŞARILI ORGANİZASYONLAR

Dünya Karate Federasyonu Genel Sekreteri George Yeurolimpos, Dünya Shotakan Karate Birliği’nin 35 ülkede faaliyet göstermesinin ve son dönemde düzenlenen üst düzey organizasyonlar nedeniyle, WKF tarafından tanınan ilk stil olduğunu söyledi. Yeurolimpos, alınan kararda W.S.K.U yönetiminin başarılı çalışmalarının da göz önünde bulundurulduğunu kaydederek, Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos’un tebriklerini iletti.

Dünya Shotakan Karate Birliği ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da kararın kendileri için sürpriz olmadığını belirterek “Bugünler için çok çalıştık, çok yatırım yaptık. Türk karatesini her alanda zirveye çıkarmak için çalışmalarımız sürecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor