Türkiye Judo'da madalya kazandı

Dünya Judo Federasyonu  (IJF) ve Türkiye Judo Federasyonu’nun 2010 yılı faaliyet programında yer alan ve dünyadaki judocular için 2012 Olimpiyat Oyunlarına yönelik puan toplama özelliği taşıyan Grand Prix müsabakaları 15-17 Ekim 2010 tarihleri arasında Ho

Türkiye Judo'da madalya kazandı

Dünya Judo Federasyonu  (IJF) ve Türkiye Judo Federasyonu’nun 2010 yılı faaliyet programında yer alan ve dünyadaki judocular için 2012 Olimpiyat Oyunlarına yönelik puan toplama özelliği taşıyan Grand Prix müsabakaları 15-17 Ekim 2010 tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam kentinde yapıldı.

 

43 ülkeden 122 bayan ve 171 erkek olmak üzere toplam 293 sporcunun mücadele ettiği müsabakalara milli takımı 5 bayan, 4 erkek olmak üzere 9 sporcu ile katıldı.

 

Müsabakaların son gününde mindere çıkan +78 kg milli sporcularımızdan Gülşah Kocatürk final maçında Fransız rakibi Anne SophieMondiere’yi yenerek altın madalyaya uzandı.

 

Aynı siklette yarışan diğer sporcumumuz Belkıs Zehra Kaya da son olarak Azerbaycan’daki Dünya Kupasında almış olduğu bronz madalyadan sonra Grand Prix müsabakalarında da bronz madalyanın sahibi oldu.

 

Milli takımımız ülke sıralamasında da 43 ülke arasında 6’ncı sırada yer aldı.

 

Müsabakalarda ülkemiz adına gurur verici bir durumda Belkıs ve Gülşah’ın Avrupa’nın önemli ülkelerinden birisi olan Hollanda’da yapılan Grand Prix müsabakalarında yarı finalde iki ay yıldızlı bayrak ile karşı karşıya gelmesi oldu.

 

Ayrıca Belkıs ve Gülşah’ın son maçlardaki performansları ve başarıları Avrupa Judo Federasyonu resmi web sayfasında dahaber olarak yer aldı.

 

Hollanda’da yapılan Grand Prix müsabakalarında mindere çıkan diğer sporculardan Sümeyye Akkuş (48 kg) Fransız Payet Laetitia’ya,  Aynur Samat (52 kg) ise Slovenya’lıPetraNareks’e ilk maçlarında yenilince şanssız bir şekilde elenmiş oldular.

 

Sezer Huysuz (73 kg) da ilk maçında güçlü Fransız rakibi karşısında tutunamadı ve müsabakaya veda etti. Aynı sıklette yarışan Hasan Vanlıoğlu (73 kg) ise ilk maçında Amerika’lı rakibi NicholasDelpopolo’yu yenmesine rağmen ikinci maçında İsrail’liLosebPalelashvili’ye yenilince müsabakalara erken veda eden bir diğer isim oldu.

 

Aynı gün yarışan Ahmet Sarı (81 kg) da ilk maçında Macaristan’lı rakibi LaszioCsoknyai’ye, aynı sıkletteki Halil İbrahim Özerler (81 kg) de güçlü Gürcü rakibi Levan Tsiklauri’ye ve Selda Karadağ da (63 kg) Alman judocu ClaudiaMalzahn’ayenilince judocuları yarışmayı madalya alamadan kapatmış oldular.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor