Türkiye ilk madalyasını kazandı

Kadınlar 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin, bronz madalya kazanarak, Türkiye'nin Dünya Salon Şampiyonası'ndaki ilk madalyasını aldı ve tarihe geçti.

Türkiye ilk madalyasını kazandı

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 1500 metrede Türk atlet Aslı Çakır Alptekin, 3. olup bronz madalya alarak, Türkiye'ye tarihindeki ilk madalyayı kazandırdı.

Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün akşam seansında yapılan 1500 metre finalinde, yarışı orta sıralarda götüren Aslı, son turda seyircilerin de desteğiyle yaptığı atakla 3. sırayı alarak, bronz madalya kazandı.

Şampiyonada dün elemelerde 4.10.95'lik derecesiyle Ayşen Barak'a ait 11 yıllık Türkiye rekorunu kıran Aslı, bu akşam finalde 4.08.74'lük derecesiyle rekorunu geliştirdi.

Aslı, kazandığı bronz madalya ile Türkiye'ye dünya salon şampiyonası tarihindeki ilk madalyasını kazandırarak, tarihe geçti.

Aslı, yarışın ardından Türk bayrağıyla salonda tur atarak, kendisine destek veren seyirlere teşekkür etti.

Kadınlar 1500 metrede Etiyopyalı Genzebe Dibaba 4.05.78'lik derecesiyle birinci olarak altın madalya alırken, Faslı Mariem Alaoui Selsouli ise 4.07.78'lik derecesiyle ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bu arada, yarışın başında Aslı'nın ismi anons edildiğinde, salondaki seyirciler milli atlete alkışlarla büyük destek verdi. Seyirciler yarış sırasında da Aslı'ya desteklerini sürdürdü.

Kadınlar 1500 metrede yapılan madalya töreninde, sporcular madalyalarını aldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor