Türkiye için büyük seçim bugün!

Euro 2020’ye aday olabilmek için son gün bugün ve Türkiye’ye rakip çıkmazsa ev sahipliği bizim olacak. Bu arada bir de istediğimiz 2020 Olimpiyat Oyunları var! Ancak ikisinin birden olması hiç de kolay değil...Türkiye’nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na

Türkiye için büyük seçim bugün!

Euro 2020’ye aday olabilmek için son gün bugün ve Türkiye’ye rakip çıkmazsa ev sahipliği bizim olacak. Bu arada bir de istediğimiz 2020 Olimpiyat Oyunları var! Ancak ikisinin birden olması hiç de kolay değil...

Türkiye’nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapması, bugün kesinleşebilir...

Turnuvayı düzenlemek için resmi başvuruda bulunan tek ülke olan Türkiye’ye, adaylık başvurusu için bugün rakip çıkmazsa, otomatik olarak ev sahipliği verilecek. Düşük de olsa aday olma ihtimali bulunan Azerbaycan-Gürcistan ile Belçika’nın ne yapacağı merakla beklenirken, son olarak Almanya, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Tabii ki ülkemizin futbol organizasyonunu düzenleme isteğinin yanı sıra bir de 2020 Olimpiyat Oyunları’nı da istemesi, işleri biraz karıştırıyor. Çünkü UEFA’nın Başkanı Michel Platini, “Futbol için oyum size ama iki organizasyon birden olmaz” derken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge da, “Gelecek yılki oylamada 2020 Olimpiyatları’nı İstanbul alırsa, Türk yetkililerden Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmamalarını talep edeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

TARİHTE BUNUN ÖRNEĞİ YOK

Ayrıca IOC’nin, kendi organizasyonunu yapan ülkede başka bir spor organizasyonuna hiç sıcak bakmaması, işimizi zora sokuyor. Yani Türkiye, bir seçim yapmak zorunda kalabilir. Öte yandan tarihte şu ana kadar hem futbol hem de olimpiyatı aynı yıl içinde gerçekleştiren başka bir ülke de bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler