Türkiye hüsrana uğrattı!

A Milli Futbol takımımız, Türk Telekom Arena Stadı'nda Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geliyor.Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında Hırvatistan ile karşı karş

Türkiye hüsrana uğrattı!

A Milli Futbol takımımız, Türk Telekom Arena Stadı'nda Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geliyor.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geliyor.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 21.05'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek.

Milli Takımımızın sahasında vereceği bu zorlu mücadeleyi Haber61.Net farkıyla dakika dakika takip edebilirsiniz.

TÜRKİYE: Volkan, Gökhan, Giray, Egemen, Hakan, Selçuk İnan, Sabri, Emre, Hamit, Arda, Burak.

YEDEKLERİMİZ: Sinan, Umut, Caner, Gökhan Töre, Mehmet Topal, Ömer, Selçuk Şahin.

HIRVATİSTAN: Pletikosa, Šimunic, Corluka, Schildenfeld, Vida, Rakitic, Modric, Srna, Dujmovic, Mandzukic, Olic.

YEDEKLER: Subasic, Buljat, Pranjic, Vukojevic, Perisic, Jelavic, Eduardo.

Maçtan Notlar (İlk Yarı)

İki takım oyuncuları Alman hakem Felix Brych'in arkasında yeşil zemine geliyor...

Dak 1 Karşılaşma Hırvat oyuncuların dokunuşuyla başladı.

Dak 2 Rakip yarı alanda baskı yaparak başladık. Ancak o baskıyı aştı Hırvatistan. Modric sol kanattan ilerlerken yerde kaldı, karar faul.

Dak 2 Gol. İvica Olic Hırvatistan'ı öne geçiriyor.

Dak 2 Hırvatlar sol kanattan kazanılan faulü çok hızlı kullandı. Corluka Gökhan Gönül'ü geçti ve sol taraftan ceza sahamıza girdi. Onun yerden ortaya çıkardığı topta Olic bomboş kaleye gönderdi topu.

Dak 4 Selçuk'un hareketiyle Hırvatistan bu kez sağ kanattan bir faul kazandı. Srna'nın ortasında arka direkte Olic kafayı vurdu, top bu kez Volkan Demirel'de kaldı.

Dak 6 Emre topla rakibinin arasına girdi ve faul aldı. Selçuk bu vuruşta ceza sahasına orta yapmayı tercih etti. Savunma kafayla karşıladı.

Dak 8 İki takım da orta yuvarlakta top kayıpları yaptı. En son Selçuk topu kazanan isim oldu ve Burak'ın koşu yolunu gördü. Burak rakibiyle mücadelesinde yerde kalırken, hakem devam edin dedi.

Dak 10 Hakan Balta savunmanın arkasında Arda'yı topla buluşturmak istedi. Savunma topu karşıladı ve topu taça attı. Arda taç atışını hızlı kullandı. Sabri kafayla topu ceza sahasına aşırtmak istedi top Pletikosa'nın ellerinde kaldı.

Dak 11 Burak Yılmaz ceza sahasının dışındaki Sabri'yi gördü. Sabri ceza sahasına girmek istedi ancak başarılı olamadı. Sonrasında top havalanırken, savunma Sabri rakibine faul yaptı.

Dak 13 Arda cezasahasının hemen dışında topla buluştu ve sağ taraftaki Gökhan'ı gördü. Gökhan'ın ortasında Burak'dan önce savunma son anda araya girdi.

Dak 18 Bu kez sağ kanattan Gökhan ile ortalıyoruz, ancak top Burak'ın üzerinden geçiyor.

Dak 19 Bu bölümde milli takımımız çok koşuyor, çok fazla pres yapıyor. Bununla birlikte takımımız rakip yarı alana yerleşmiş durumda.

Dak 22 Sağ kanattan Gökhan ceza sahası çizgisindeki Burak'a çıkardı topu. Burak kontrol etti ancak şut açısını bulamadan savunma kalabalıklaşarak topa müdahale etti.

Dak 23 Arda sağ kanattan hareketlendi bu kez. Ortasında Burak'tan önce Gordon Schildenfeld kafayı vurdu.

Dak 25 Volkan'ın uzun kale vuruşunda Burak Yılmaz ofsayta düşüyor. Trabzonspor'da sıkça ofsayta düşmesiyle eleştirilen Burak, 25 dakikada sadece 2 kez ofsayta düştü.

Dak 27 Hakan Balta sol kanatta topla buluşur buluşmaz ceza sahasına koşu yapan Hamit'i gördü. Hamit yerde kalırken hakem devam kararı verdi.

Dak 32 Hırvatistan orta sahayı rahat geçmeye başladı. Mandzukic ceza sahası dışından vurdu top savunmadan döndü.

Dak 32 Gol. Hırvatistan Mandzukic'in golü ile farkı ikiye çıkardı. Hırvatistan hücumunda topu bir türlü uzaklaştıramadık. Modric'in ilk şutunu Selçuk yatarak engelledi. Sonrasında Modric sağ kanattaki Vida'yı gördü. Onun ortasında arka direkte dar açıda Mandzukic kafayla topu ağlara gönderdi.

Dak 35 Vedran Corluka Hamit Altıntop'a yaptığı hareketin ardından sarı kart görüyor.

Dak 37 Hırvatistan ilk golde faul kazandığı noktadan bir faul daha kazandı. Aynı ilk goldeki gibi hızlı başladılar, Corluka yine son çizgiye kadar indi ve ortasını yaptı. Bu kez Olic'in dönüp yaptığı vuruş etkili olmadı.

Dak 37 Vida sağ kanattan hücuma katılmayı sürdürüyor. Bu kez kontra atakta topla buluştu ama kötü bir pas tercihi yapınca top Mandzukic'e değil Volkan'a gitti.

Dak 38 Emre'nin ortasında Burak ve Simunic yükseldi, topa dokunan Simunic oldu ve top Srna'da kaldı.

Dak 39 Sağ kanattan kullandığımız kornerde arka direkte Giray kafaya yükseldi ama etkili bir vuruş yapamadı Giray.

Dak 41 Dujmovic bu kez Hamit'i faul ile durduruyor orta çizgi yakınlarında. Hakem bu kez sarı kart gösteriyor Tomislav Dujmovic'e.

Dak 43 Burak Yılmaz'ın kaybettiği topta Hırvatistan hızlı çıkmak istedi. Mandzukic'in önüne atılan topa Egemen yetişti ve topu taça uzaklaştırdı.

Dak 45 Volkan çok kritik bir kurtarış yapıyor. Rakitic Gökhan'dan söktü topu sol kanatta ve ceza sahasına kadar taşıdı. Sonrasında sağ çaprazda Olic'i gördü, Olic'in karşı karşıya vuruşunda Volkan 3. golü engelledi.

Ve hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı. İlk yarının skoru: Türkiye 0-2 Hırvatistan

Dak 46 İkinci yarı millilerimizin dokunuşuyla başlıyor.

Dak 46 Milli takımımızda Gökhan Gönül'ün yerine Gökhan Töre oyuna girdi.

Dak 47 Burak'a yapılan hareket sonrasında sağ çaprazdan bir faul kazandık. Emre'nin ortasnda Gökhan topu kontrol edemedi, ikinci pozisyonda ise savunma uzaklaştırdı.

Dak 52 Gol. Vedran Corluka Hırvatistan'ın üçüncü golünü atıyor.

Dak 53 Ceza sahası ile sağ taç çizgisi arasındaki boşluktan Srna kullandı serbest vuruşu. Ön direğe koşu yapan Corluka'yı kimse takip etmeyince, Corluka bomboş kafa vuruşunda top ağlarımıza gitti: 0-3

Dak 56 İkinci yarının başında farkı azaltmayı hayal ederken gelen 3. gol millilerimizin işini daha da zorlaştırdı. Bu dakikadan sonra mümkün olduğunca farkı azaltmamız gerekiyor rövanş öncesi umutlanabilmek için.

Dak 57 Sabri Gökhan Gönül'ün oyundan çıkmasından sonra sağ beke geçti ama hala bir orta saha oyuncusu gibi rakip yarı alanda oynuyor. Bu aldığımız riskin bir göstergesi olabilir.

Dak 58 Gökhan Töre sol kanattan güzel hareketlendi. Gökhan'ın yerden ortasında Burak'tan önce savunma kritik bir müdahale yapıyor.

Dak 59 Hırvatistan milli takımı 11 kişiyle kendi sahasına çekiliyor. Millilerimiz pas yapıyor ancak sonunda boşluk bulmakta çok zorlanıyor.

Dak 59 İşte Hamit küçük bir boşluk buldu ve ceza sahasına doğru hareketlendi. Savunma onu ceza sahası dışında karşılarken, onun pasında top doğrudan auta gitti.

Dak 64 Schildenfeld'in pasında Srna sağ taç çizgisi üzerinde yerde kaldı. Hakan Balta sarı kart görüyor Alman hakemden.

Dak 66 Emre Belözoğlu Srna'ya yaptığı faulün ardından sarı kart görüyor.

Dak 67 Srna kaleyi karşıdan gören pozisyonda topun başına geçti. Hırvat oyuncunun vuruşunda top farklı şekilde üstten auta gitti.

Dak 69 Milli takımımızda Selçuk İnan'ın yerine Mehmet Topal oyuna girdi.

Dak 70 Sabri Olic'in hareketi ile yerde kaldı. Hakem Ivica Olic için sarı kartını çıkarttı.

Dak 71 Hamit Modric'ten sıyrıldı ve Burak'ı topla buluşturdu. Ancak Burak topu istediği kontrol edemedi.

Dak 72 Sabri ile Corluka arasında bir gerginlik yaşanıyor sağ taç çizgisi yakınında. Bu gerginliğin ardından Sabri sarı kart gören isim oldu.

Dak 75 Bugün sarı kart gören üç oyuncumuz Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu ve Emre Belözoğlu cezalı duruma düştü. Bu üç oyuncu Hırvatistan deplasmanında görev yapamayacak.

Dak 78 Sabri sağ kanattan hücuma katıldı. Son çizgiden ortasını yapmak isteyen Sabri kaydı düştü ve top Pletikosa'da kaldı. Sabri sonrasında sert bir hareket yaptı Mandzukic'e, hakem faulü vermesine rağmen sarı kartına başvurmadı.

Dak 81 Milli takımımız son oyuncu değişikliğini Burak Yılmaz'ın yerine Umut Bulut'u alarak yaptı.

Dak 82 Bu arada tribünlerden gelen protestolar sonrasında yaklaşık 4-5 dakikadır Volkan Demirel ve tribün arasında bir gerginlik var.

Dak 84 Hırvatistan'da Ivan Rakitic'in yerine Danijel Pranjic oyuna dahil oldu.

Dak 85 Hırvatistan'da bu kez Ivica Olic'in yerine Nikica Jelavic oyuna giriyor.

Dak 86 Modric ve Pranjic paslaşarak sol kanattan geldiler. Sabri'nin Modric'e yaptığı harekete faul düdüğü çıktı.

Dak 87 Bu pozisyonun ardından tepki olarak topa vuran Arda Turan da sarı kart gördü.

Dak 88 Milli takımımızda sarı kart gören 4. isim Arda Turan da deplasmanda oynanacak rövanş maçı öncesinde sarı kart gördü.

Dak 89 Şu an itibariyle milli takımımızın topla oynama istatistiğinde yüzde 67'ye yüzde 33'lük bir üstünlüğü var. Ancak skor hanesinde Hırvatistan'ın 3-0'lık üstünlüğü var.

Dak 90 Sabri'nin pasında Gökhan ceza sahasına girdi ve son çizgiden ortasını yaptı. Bu ortada top Pletikosa'da kalırken, Umut'un sonraki hareketine faul düdüğü çıktı.

Dak 90 Hırvatistan'da son oyuncu değişikliği: Mario Mandzukic oyundan çıkarken Eduardo Da Silva oyuna girdi.

Hakem maçın son düdüğünü çalıyor. Maçın skoru: Türkiye 0-3 Hırvatistan

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler