'Türkiye Hababam Sınıfı'

Yeşil-Beyazlı kulübün hukuk sorumlusu Yazıcı, UEFA'dan teşekkür mektupları alan bir kulübün ceza almasını anlayamadıklarını söyledi. "Bunun tek açıklaması var, o da şike olayları nedeniyle Türk takımlarına ‘Hababam Sınıfı’ gözüyle bakılmasıdır" dedi. Burs

'Türkiye Hababam Sınıfı'

Yeşil-Beyazlı kulübün hukuk sorumlusu Yazıcı, UEFA'dan teşekkür mektupları alan bir kulübün ceza almasını anlayamadıklarını söyledi. "Bunun tek açıklaması var, o da şike olayları nedeniyle Türk takımlarına ‘Hababam Sınıfı’ gözüyle bakılmasıdır" dedi.

 

Bursaspor'un hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, UEFA'nın Yeşil-Beyazlı kulübe verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men ve 200 bin euro para cezasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Verilen cezayı hak etmediklerini belirterek CAS'ta haklarını arayacaklarını yineledi.

 

Yıllar da geçse anlaşılmaz

Yazıcı, üstünden3güngeçmesine rağmen verilen cezayı anlayamadıklarını, birkaç yıl geçse de anlayamayacaklarını dile getirdi. Yaşanan süreçle ilgili bilgiler veren Yeşil-Beyazlı yönetici, "Ortada sadece bir kulüple geçmişte yaşadığımız rakamsal bazda bir ihtilaf var. Bu ihtilaf sona ermeden kulüp kayyuma gidiyor. Kayyuma gidince muhatap olmadığı için FIFA bu dosyayı incelemeye ara veriyor. Sonra kayyum kararı kalkıyor ve müracaat ediyorlar. FIFA da dosyayı yeniden ele alıyor. Bize bir rakam bildiriliyor, biz de faiziyle ödüyoruz. Sonra teşekkür ediliyor karşılıklı ve FIFAdosyayı kapatıyor. Ardından UEFA'nın disiplinmüfettişliği 4 ay sonra karar veriyor. Bize 'Siz vaktiyle böyle böyle yaptınız. UEFA'nın bu konuda prensipleri vardır' diyerek 1 yıl men cezası ve 200 bin euro ceza veriyorlar" diye konuştu.

 

Bedelini biz ödüyoruz

"Hukukta, eylem ile ceza orantılı olmalıdır" diyen Yazıcı, "Bu normalde verilecek bir ceza değil. Ama bizce bu cezanın altında yatan bazı hususlar var. Birincisi; UEFA Mali Komitesi'nin yeni kurulmuş olması ve mali komite programının yeni olmasıdır. İkincisi ve bence en önemlisi, bizim dosyamızın görüldüğü zaman diliminde UEFA'nın şike olaylarından dolayı Türkiye'ye 'Hababam Sınıfı' gözüyle bakmasıdır. Türk futbol kulüplerinin tamamına da Hababam Sınıfı'ndaki unsurlar gözüyle bakıyorlar. Bize verilen bir karnedir bu. Her koyun kendi bacağından asılır amamaalesef bedelleri biz ödüyoruz. Yani kurunun yanında yaş da yanıyor. Dolayısıyla CAS'ta hakkımızı arayacağız. Şansımızın yüksek olduğu belirtiliyor, çeşitli çevreler tarafından. Bizim de umudumuz o yönde çünkü yanlış hesap Bağdat'tan döner" ifadelerini kullandı.

 

Bu ceza bir talihsizlikler zinciridir

Kriterleri yerine getirdikleri ve Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki organizasyonel başarılarından ötürü UEFA'dan teşekkür mektupları aldıklarının altını çizen Öztürk Yazıcı, "Bize verilen UEFA lisansları bir nevi yeterlilik belgesidir. Biz bu lisansı her sezon alan ilk kulübüz. Bu anlamda verilen ceza hakikaten bir talihsizlikler zinciridir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor