Türkiye grupta son maça çıkacak

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi bir basın toplantısı düzenleyen U20 Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, her türlü sonuca ve skora hazırlıkları olup rakibi ciddiye almak zorunda olduklarını söyledi.Uçar, “El S

Türkiye grupta son maça çıkacak

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi bir basın toplantısı düzenleyen U20 Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, her türlü sonuca ve skora hazırlıkları olup rakibi ciddiye almak zorunda olduklarını söyledi.


Uçar, “El Salvador’un Avustralya galibiyeti ile birlikte biz Avustralya maçı sonrasında grubu birinci de bitirebiliriz, sonuncu da bitirebiliriz. Sürprizler devam edecek bundan sonra muhtemelen eleme grubu maçları bittikten sonra ilk 16 maçları çeyrek final maçları dolayısıyla her türlü sonucu, skora hazırlıklı olup her türlü rakibi ciddiye almak lazım. Avustralya maçını tabi ki çok önemsiyoruz. Grubumuzda bütün sıralamayı belirleyecek olan maç Avustralya’yı, Kolombiya maçındaki performansıyla dikkate almamız lazım. Çünkü oldukça başarılı performansları vardı. El Salvador maçındaki Avustralya’dan farklı bir oyun anlayışı ile karşımızda olacaklarına inanıyorum. Takımın maçı kaybetse bile zaman zaman temposunun çok yükseldiğini oyuna iyi başladığını düşünürsek tabi ki seyircinin önemi var. Bunu Trabzon’lu seyircilerden bekliyorum. Çünkü biliyorsunuz bu gençler kupası en çok desteğe gençlerimizin ihtiyacı var” dedi.


U20 Türkiye Milli Takımı oyuncularının üstünde baskı olmasının doğal olduğunu belirten Uçar, “Oyuncularımın üstünde baskı olması çok doğal. Çünkü bunlar 19-20 yaşında oyuncular. Dünya’nın her yerinde bundan önce düzenlenen kupalarda mutlaka ev sahibi takım baskı altındaydı. A milli Takımlarda bunu biraz engelle bilirsiniz ama çünkü oyuncularınızın çok uluslararası deneyimleri vardır. Bizim böyle bir şansımız yoktur. Ülke olarak ilk defa ülkemizde bir Dünya Kupası görüyoruz” ifadelerini kullandı.


Avustralya maçını kazanmak zorunda olduklarını kaydeden Uçar, “Normal takım oyununu oynamaya çalışacağız. Tabi ki rakibin iyi oyuncuları var. Onlara bulundukları alanda yakın oynamaya çalışacağız. Ama özel bir önlem çok düşünmüyoruz. El Salvador’a karşı oynadığımız gibi 4-2, 3-1 kanatlarımızla biraz etkili olmak istiyoruz. Onun dışında genel olarak ciddi sakatlığı olan bir oyuncum yok. Beraberliğe çıkamayacağız çünkü futbol sürprizler oyunu El Salvador’un bir Kolombiya beraberliği çok uzak bir olasılık değil, olabilir. Dolayısıyla kazanırsak 6 puanla grup birincisi olacağız. 3 puanın yeterli olduğunu düşünmüyorum. En kötü 1 puan almamız lazım. Ama bir puana çıkan takımlar genellikle başarılı olamazlar. Biz bugüne kadar milli takımlar ve uluslar arası seviyelerde favori olduğumuz maçları genelde kazanamadık. İyi defans yapamıyoruz. Duran toplarda zaaflarımız var. Yakın adamda zaaflarımız var. Biz bu takım eksiklerimizi topa hakim olarak iyi oyuncularımızın sahaya yeteneklerini koymasıyla topun bizde kalmasıyla başarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


U20 Türkiye Milli Takımı oyuncusu Okay Yokuşlu ise, “Kendi aramızda konuşuyoruz. FİFA’nın düzenlediği en büyük ikinci organizasyon. Burada her oyuncu oynamak ister. Bunun farkında olmayan arkadaşlarımızı biz takım içinde konuşup düzeltiyoruz. Elimizden geleni sahada yapıyoruz. Takım arkadaşlarımın farkındalık konusunda sorun yaşadığına inanmıyorum” diye konuştu.


Öte yandan, U20 Milli Takımı, gruptaki ilk maçında Trabzon'da El Salvador'u 3-0 yenmiş, ikinci maçında ise Rize'de Kolombiya'ya 1-0 mağlup olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor