Türkiye Etik Kurul'un keyfine kaldı

Türkiye'de şike soruşturması gündemi alt üst etti ama Etik Kurul için bu pek de önemli değilmiş gibi gözüküyor Aydınlar’ın “Belge gelmeden karar veremiyoruz” şikayetinin ardından savcılık dosyaları teslim etti. Ancak Etik Kurulu sadece geçtiğimiz hafta so

Türkiye Etik Kurul'un keyfine kaldı

Türkiye'de şike soruşturması gündemi alt üst etti ama Etik Kurul için bu pek de önemli değilmiş gibi gözüküyor

 

Aydınlar’ın “Belge gelmeden karar veremiyoruz” şikayetinin ardından savcılık dosyaları teslim etti. Ancak Etik Kurulu sadece geçtiğimiz hafta sonu değil, öncesindeki iki gün de Kozmik Oda’da çalışmadı. Bir Federasyon yetkilisi “Olağanüstü durum söz konusuyken neden ağırdan alınıyor ?” sorusuna “Etik Kurulu’na baskı yapmak etik olmaz” yanıtını verdi.

 

Şike soruşturması kapsamında gözler Etik Kurulu’na çevrilmişken yaşanan gelişmeler Türk futboluna şok üstüne şok yaşatıyor. Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın her fırsatta “Belge gelmeden karar vermemiz imkansız” açıklamalarının ardından savcılık acilen 26 klasörü geçtiğimiz perşembe günü Federasyon’a teslim etmişti. Belgelerin Federasyon binasına girmesinin ardından kamuoyunda kozmik odada inceleme yapacak olan Etik Kurulu’nun hemen işbaşı yaptığı ve günde 16 saat çalışacağı algısı oluşturuldu.

 

FEDERASYON’UN ‘ACİL’ ANLAYIŞI

 

Ancak Etik Kurulu’nun Türkiye’de olağanüstü bir durum olmasına rağmen hafta sonunu tatil yaparak geçirdiği haberinin ardından üyelerin acilen hazırlanan kozmik odanın kapısına el bile sürmediği ortaya çıktı. Federasyon’un, Etik Kurulu’nun raporunu beklediği şu kritik günlerde bu ağırdan alma kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Türk futbolunun en önemli kararına imza atacak Etik Kurulu, belgelerin teslimatından tam 4 gün sonra ancak dün çalışmalara başladı. Futbol Federasyonu’ndan bir yetkilinin de “Türkiye’de olağanüstü bir durum söz konusu iken neden ağırdan alınıyor” sorusuna “Etik Kurulu’na baskı yapmak etik olmaz ?” yanıtını verdi. Bu cevap acilen belgeleri talep eden Futbol Federasyonu’nun soruşturmaya bakış açısını da gözler önüne sermiş oldu.

 

AYHAN BERMEK: ZAMAN PARAYLA ALINMAZ

 

Milli Takımlar eski sorumlusu ve Federasyon eski başkan adayı Ayhan Bermek günlerce süren belirsizliğe tepki gösterdi. Ayhan Bermek, “Eğer ortada bir sorun varsa ve siz bunu çözemezseniz daha büyük sorunlar ortaya çıkar. Bu konular hep konuşulmaya devam eder. Federasyon sorunu çözmek için buraya geldi. Zamanı para ile satın alamazsın. Etik Kurulu’nun 4 gün boyunca bir çalışma yapmadığına inanamıyorum” ifadelerini kullandı.

 

BEŞİKTAŞ’TAN ‘ETİK’ TEPKİ

 

Beşiktaş Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, şike soruşturmasıyla ilgili net mesajlar verdi. Erdoğan Toprak, “Etik Kurulu ve Federasyon hızlı hareket et meli” dedi. Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’nun da masum olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

 

ACEMİLİK ÇEKİYORLAR

 

Federasyon son günlerdeki şike soruşturmasıyla ilgili sıkıntılı dönemden geçiyor. Herkesin kafasında "Ne olacak?" sorusu var. Federasyon'daki kurulların hepsi daha çok yeni. Bu yüzden acemilik çekiyorlar. Kurul üyeleri daha ne yapacaklarını bilmiyorlar...

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor