Türkiye'deki şike Alman kanalında

 “Dirty Games” adlı belgesel Alman Devlet Televizyonu 1. Kanalı ARD’de yayınlandı.

Türkiye'deki şike Alman kanalında
Çekimleri Brezilya, Amerika, İngiltere, Belçika, Avustralya, Nepal, İstanbul, Bursa ve Trabzon'da gerçekleştirilen, yapımcılığını Benjamin Best'in yaptığı  filmde Trabzonspor taraftarının şike sürecinde  yaptığı eylemlerin yanı sıra  Şenol Güneş’in de açıklamaları yer alıyor.

Şenol Güneş, ile röportaj Güneş’in Bursaspor teknik direktörü olduğu dönemde yapıldı.  Güneş’in yanı sıra şike sürecinde Trabzonspor’un avukatlını üstelen isimlerden Hakan Orhan’ında açıklamalarına yer verildi.Belgeseldea Trabzonspor taraftarının şyaptığı ve yaklaşık 50 bin kişinin yürüdüğü protesto gösterisinden kesitler yer alırken UEFA önünde yapılan Şike eylemlerine de yer verildi. 

Güneş ile Bursaspor tesislerinde yapılan röportajda Güneş filmde şu ifadeleri kullandı: “Futbola bakışım benim dönemimden çok farklı dönemler geçirdi. Geçmişte ekonomik olarak az kazanmamıza rağmen daha büyük keyif alıyorduk. Bugün ise daha çok kazanmamıza rağmen aynı keyfi aldığımızı düşünemem. Futbolu eskiden garibanlar, oynarken zenginler izliyordu; şimdi ise  zenginler oynuyor,  fakirler ise  izliyor.

2010/11 sezonunda ilk yarı biz  9 puan öndeydik.Lig sonunda ise Fenerbahçe ile aynı puana geldik.
Son Karabük maçı bittiğinde ben şike sürecinden haberdar olmadan şunları söylemiştim; “Yeteneğin ve emeğin savaşıyla paranın savaşında biz kaybettik”
. Yani bugün Türkiye'de şike var mı yok mu sorduğunda kimine göre var kimine göre yok. Halbuki polis kayıtlarında var. 
O zaman hangisi doğru? 
Polis mi yanlış yaptı, devlet mi, savcı mı? 
Kötü olan şu; ortada bir ölü var, bir katil var. Ne ölüyü gömdük ne katili hapse attık.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor