Türkiye Çek Cumhuriyeti maç özeti ve golleri

Türkiye Çek Cumhuriyeti maç özeti ve gollerini buradan izleyebilirsiniz

Türkiye Çek Cumhuriyeti maç özeti ve golleri

EURO 2016 D Grubunda iki maçtır gol atamadan mağlup olan Türkiye sonunda şanssızlığını kırarak Çek Cumhuriyeti'ni devirdi. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Türkiye böylelikle turnuvada tur atlamak için bir ihtimali daha devam ettirdi. Ay yıldızlıların en iyi 3. olarak gruptan çıkma şansı devam ediyor.

Türkiye Çek Cumhuriyeti maç özeti ve gollerini haberimizden izleyebilirsiniz.

Lens'taki Stade Fellix Bollaert-Delelis'te oynanan mücadelede milli takımın gollerini 10. dakikada Burak Yılmaz ve 65. dakikada Ozan Tufan attı. Bu sonucun ardından A Milli Futbol Takımımız, 3 puan ile grup üçüncüsü oldu ve son 16'ya kalabilme yolunda büyük bir adım attı. Çek Cumhuriyeti ise 1 puan ile grup sonuncusu oldu.

BALTA CEZALI DURUMDA

A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2016 D Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçta sarı kart gören Hakan Balta, cezalı duruma düştü. Deneyimli savunma oyuncusu, karşılaşmanın 50. dakikasında Tomas Necid'e yaptığı faulün ardından sarı kartla cezalandırıldı. Turnuvadaki ilk sarı kartını Hırvatistan maçında gören Hakan, Türkiye'nin gruptan çıkması halinde son 16 turunda forma giyemeyecek.


Burak golü attı tarihe geçti

EURO 2016 D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan A Milli Takımda, karşılaşmanın 10. dakikasında golümüzü atan isim olan Burak Yılmaz Türk Futbol Tarihine geçi.
A Milli Takım forması altında 47'inci Milli maçında 21. golünü atan Burak Yılmaz toplamda ulaştığı gol sayısı ile 3'üncü sırada bulunan Lefter Küçükandonyadis'i yakaladı. Burak ayrıca EURO 2016'da Türkiye'nin ilk golünü atam isim oldu.
A Milli Takım tarihinin en golcü ismi Hakan Şükür. Eski yıldız isim Milli Takım forması ile 51 gol attı. İkinci sırada ise şu an Fatih Terim'in Milli Takım'daki yardımcılarından olan Tuncay Şanlı bulunuyor. Tuncay'ın gol sayısı ise 22.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler