Türkiye bu spor dalında iddialı!

 Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) plaj voleybolu yönetmeni Oğuz Değirmenci, ülke genelinde düzenlediği turnuvalar sayesinde bu sporun 2016'da Türkiye'de en çok konuşulan spor branşlarından olacağını söyledi.Değirmenci,  Türk sporuna 1990'lı yılların baş

Türkiye bu spor dalında iddialı!

 Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) plaj voleybolu yönetmeni Oğuz Değirmenci, ülke genelinde düzenlediği turnuvalar sayesinde bu sporun 2016'da Türkiye'de en çok konuşulan spor branşlarından olacağını söyledi.

Değirmenci,  Türk sporuna 1990'lı yılların başında kazandırılan plaj voleybolunun beğeni topladığını ancak bir süre sonra spora ilginin azaldığını belirtti.

Bu sporu yeniden yaygınlaştırmak için son iki yılda büyük çaba harcadıklarını anlatan Değirmenci, geniş kitlelere ulaşabilmek amacıyla "TVF Pro Beach Tour" tarzı turnuvalarla Türkiye'nin çeşitli kentlerini plaj voleybolu ile tanıştırdıklarını ifade etti.

Bu turnuvalarda yeni oyuncular keşfetmeyi ve onları yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Değirmenci, bu kapsamda geçen yıl 9 Türkiye, 2 de Balkan şampiyonası düzenlediklerini, bu yıl ise 21 turnuva gerçekleştirdiklerini aktardı.

Değirmenci, plaj voleybolunu geniş kitlelere yaymak için yapılan çalışmalardan olumlu geri dönüş aldıklarına dikkati çekerek, "Milli oyuncuların belirlenmesi ve mili takım kamplarının yapılanmasıyla plaj voleybolu daha da büyük ivme kazandı. Asıl patlama yılı önümüzde sene olacak. Arkasından 2015-2016 olimpiyat yılı da bizim için çok önemli. Plaj voleybolunun 2016'da Türkiye'nin en çok konuşulan spor branşlarından biri haline geleceğine inanıyorum" dedi.

- "Uluslararası arena için takım oluşturduk"

Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden iki erkek takımı bulunduğunu belirten Değirmenci, defansçı Volkan Göğtepe ile blokçu Murat Giginoğlu'nun dünya şampiyonasında rakipleriyle mücadele edeceğini kaydetti.

Bu ikiliden başarı beklediklerini vurgulayan Değirmenci, şunları kaydetti:

"Volkan ile Murat, yeni oluşturulmuş bir takım. İkisi de ayrı partnerlerle daha önce ülkemizi temsil etti. Geçen yıl Mersin'de 17. Akdeniz Oyunları'nda Murat şampiyon oldu. Bu, bizim için önemli başarılardan biriydi. Şimdi Murat, Volkan ile oynuyor. Volkan da daha önce dünya 7'ncisi olmuş bir arkadaşımız. Volkan'ın özeliği, çok iyi bir defansçı, Murat da çok iyi blokçu. En iyi defansçıyla en iyi blokçumuzun bir araya gelmesi, büyük avantaj. O yüzden önünümdeki aylarda uluslararası arenada boy gösterecek bir takımımızın olması mutluluk verici."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor