Türkiye 2. oldu

17. Büyükler Balkan Şampiyonası'nda 12 madalya kazanan Karate Milli Takımı, ikinci oldu. Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Sırbistan'ın Cacak kentindeki Borac Arena'da, 21-22 Şubat tarihlerinde düzenlenen şampiyonada 5 altın, 2 gümüş, 5 bro

Türkiye 2. oldu
17. Büyükler Balkan Şampiyonası'nda 12 madalya kazanan Karate Milli Takımı, ikinci oldu.
 
Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Sırbistan'ın Cacak kentindeki Borac Arena'da, 21-22 Şubat tarihlerinde düzenlenen şampiyonada 5 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalya kazanan Türkiye, 10 ülke arasında takım halinde 2'ncilik elde etti.
 
Balkan Karate Federasyonları Birliği'ne üye Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya'dan 271 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, Türk Milli Takımı, 15 bayan ve 14 erkek sporcuyla yer aldı.
 
Bayanlar ferdi kumite 50 kiloda Serap Özçelik ile 61 kiloda Merve Çoban altın, 55 kiloda Tuba Yakan ile artı 68 kiloda Meltem Hocaoğlu bronz madalya aldı. Büşranur Kılıç, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin'den oluşan bayan kata takımı ile Serap Özçelik, Tuba Yakan, Merve Çoban ve Merve Baltay'dan kurulu bayan kumite takımı ise gümüş madalya elde etti.
 
Erkerler ferdi kumite 60 kiloda Aykut Kaya ile 75 kiloda Serkan Yağcı altın, ferdi katada Mehmet Yakan ile artı 84 kiloda Enes Erkan da bronz madalya kazandı.
 
Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Ali Sofuoğlu'ndan oluşan erkek kata takımı, altın madalyanın sahibi olurken, İsmail Cankeskin, Ziya Yaşar, Emre İpek, Gökhan Gündüz, Yaser Şahintekin, Rıdvan Kaptan ve Serkan Yağcı'nın yer aldığı kumite takımı, bronz madalya elde etti.
 
Türkiye böylece, 5 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalyayla 2. sırada yer aldı. Ev sahibi Sırbistan, 6 altın, 7 gümüş ve 4 bronz madalyayla Balkan şampiyonluğunu elde etti. Hırvatistan, 3 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak 3'üncü oldu.
 
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Milli sporcularımız, ülkemizi başarıyla temsil etti ve önemli bir başarıya imza attı. Sporcularımızı ve teknik kadroyu tebrik ederim. Şimdiki hedefimiz 19-22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda zirveye çıkmak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor