''Türk olmaktan gurur duyuyorum''

Almanya Milli Futbol Takımı'nın Borussia Dortmund'da forma giyen 22 yaşındaki başarılı futbolcusu İlkay Gündoğan hem iki haftalık tatilini geçirmek ve Almanlara ülkemizi tanıtmak için Alman televizyon kanalı ZDF ile birlikte Türkiye'ye geldi..Kültür ve Tu

''Türk olmaktan gurur duyuyorum''

Almanya Milli Futbol Takımı'nın Borussia Dortmund'da forma giyen 22 yaşındaki başarılı futbolcusu İlkay Gündoğan hem iki haftalık tatilini geçirmek ve Almanlara ülkemizi tanıtmak için Alman televizyon kanalı ZDF ile birlikte Türkiye'ye geldi..

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Mart ayında Almanya'ya gerçekleştirdiği ziyarette, Gündoğan'ı "Türkiye Cumhuriyeti'nin Almanya'daki fahri kültür ve turizm elçisi" olduğunu ifade etmiş ve futbolcunun Türkiye'ye olan sevgisiyle ve kişiliğiyle ülkemizi güzel bir şekilde temsil ettiğini belirtmişti. Ömer Çelik, Alman milli takımı oyuncusunun ülke tanıtımı konusunda da güzel misyonlar üstleneceğini belirtmişti.

Türk olduğu için çok gurur duyduğunu ifade eden İlkay Gündoğan, bu sefer ülkesine "Kültür Elçisi" ünvanıyla geldi. İlkay Gündoğan'ın İstanbul'da sevenleri ile keyifli dakikalar geçirdi. Başarılı sporcu İlkay vapur iskelesinde Türk gençleriyle top oynadı. Gündoğan Ada'da faytonla dolaşarak vakit geçirdi. Alman ekranlarına, önlük giyip, aşçı şapkası takarak Türk yemeklerini tanıttı. İstanbuldan sonra İzmir'e giden başarılı futbolcu güneş, deniz ve su sporlarıyla stres attı.

İlkay Gündoğan, Alman ZDF kanalına ise şu açıklamalarda bulundu:

-"Almanya'da doğdum ve büyüdüm. Kendimi orada çok iyi hissediyorum. Ama Türk asıllıyım ve bunu inkar etmiyorum ve inkar etmek de istemiyorum. Çok da gurur duyuyorum bununla. İki ülkenin de etkisi beni bu günlere kadar getirdi ve bence bu kombinasyon hiç de fena değil.'

-"Şampiyonlar Ligi bu sezon kolay olmayacak ama yine de bu şampiyonada diğer takımları mağlup edebilmek için çok kaliteli olmaya çalışacağız. Bundesliga'da hedef tabii ki yine Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek için çok çalışmak.

-"Alman takımları olarak Bayern Münih olsun biz olalım bir sinyal verdik ve final oynayabilecek takımlar olduğumuzu gösterdik. Ama dediğim gibi önce bir sezona bakmak lazım. Tüm oyuncular sağlıklı kalacak mı, sezon sonunda formumuz ne durumda olacak? Tabii ki Almanya kupayı kazanabilecek takımlara ev sahipliği yapan ülkelerden biri."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor