Türk futbolunun müzesidir

Bir süredir yıkılması gündemde olan Yavuz Selim Sahası için önemli açıklamalarda bulunan MHP, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs, Yavuz Selimi değil yıkmak, tarihi bir miras olarak koruma altına almak gerekir söyledi. Örs, Yavuz Selim’e

Türk futbolunun müzesidir

Bir süredir yıkılması gündemde olan Yavuz Selim Sahası için önemli açıklamalarda bulunan MHP, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs, Yavuz Selimi değil yıkmak, tarihi bir miras olarak koruma altına almak gerekir söyledi. Örs, Yavuz Selim’e sadece bir futbol sahası, spor alanı olarak bakmamak lazım. Yavuz Selim birkaç kuşaktan beri insanların hatıralarının olduğu bir yer. İnsanların buluşma noktası. Trabzon’un futbol tarihine baktığımız zaman birçok önemli futbolcunun buradan yetiştiğini biliyoruz."dedi.

Trabzon’da Yavuz Selim’e gelmemiş insan sayısı çok az olduğuna vurgu yapan Örs, " Ya orada futbol oynamışlardır ya da orda futbol izlemişlerdir. Trabzon’da zaten futbolla alakalı üç tane yer var. Bir tanesi Yavuz Selim bir tanesi Ziya Bey Sahası, diğeri de Karayollarının altı. Trabzon’u tanıyan, Trabzon’u bilen yaşayan, havasını nüfus eden insanların  aklına gelen yerlerdir burası.  Ziya Bey Sahası artık yok.  Trabzonspor’un tarihi binası oradaydı. Oradan da bir çok futbolcu çıktı."ifadelerine yer verdi.

Örs, " Trabzonspor orada idmanlarını yapardı. Ondan sonra ne kaldı elimizde Karayolları’nın altı dediğimiz yer. Yavuz Selim’e böyle bakmamak lazım.Trabzon’da futbol olgusu Kavakmeydan’dan beri var.  En az üç kuşak orada futbol oynanmış. Tel yok, oturak yok. İnsanların maç izlediği tarihi fotoğraflar var. Buraya birazda tarihi kültürel bir değer olarak bakmak lazım.  Biraz önce burada gördüm dede ile torun oturmuşlar beraber maç izliyorlar. Bakın bu çok önemli."Kelimelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor