Türk futbolunun marka değerinde düşüş var!

Türk futbolunun gidişatını değerlendiren UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası finallerinde yer alamamasının düşündürücü olduğunu belirterek, "Türk futbolunun marka değerinde ciddi bir düşüş var" dedi.A Milli Futbol Takımı'nın 2002 yıl

Türk futbolunun marka değerinde düşüş var!

Türk futbolunun gidişatını değerlendiren UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası finallerinde yer alamamasının düşündürücü olduğunu belirterek, "Türk futbolunun marka değerinde ciddi bir düşüş var" dedi.

A Milli Futbol Takımı'nın 2002 yılından bu yana dünya kupalarına katılamamasının son derece üzücü olduğunu dile getiren Erzik, "Birçok büyük şampiyona gibi Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası'nda boy gösteremiyoruz. Bu durum gerçekten son derece düşündürücü. Bir sonraki şampiyonaya kadar uzun süre beklememiz gerekecek" diye konuştu. Futbolda başarının, uzun bir süreç gerektirdiğini ifade eden Erzik, "İnce eleyip sık dokumak, aşağıdan yukarıya doğru yapılanmak lazım. Sabırlı olmalıyız fakat millet olarak bizde sabır yok. Birdenbire dünya futbolunda söz sahibi olamayız. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türk futbolunun marka değerinde ciddi bir düşüş var" ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR DA GALATASARAY DA RAKİPLERİNİ ELER

Türk futbolunu, bu sezon Avrupa arenasında temsil eden Galatasaray ve Trabzonspor’un rakiplerini de değerlendiren Erzik, "Galatasaray Chelsea'yi, Trabzonspor da Juventus'u geçebilecek kapasitede" dedi. Erzik, iki kulübe de başarı dileyerek, "Bu saatten sonra kimin kiminle eşleştiği çok da önemli değil. Bütün takımların çok kuvvetli olduğu bir ortam. İkişer maç oynayacağız. Kadrosunu en iyi kullanabilen takım başarılı olacaktır. Avrupa'da alacağımız her galibiyet, Türk futbolu bu kadar zor günler geçirirken son derece önemli. Galatasaray Chelsea'yi, Trabzonspor’da Juventus'u geçebilecek kapasitede" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor